6. kolo, KNBL 2021/22, 9. 10. 2021

GBA LIONS Jindřichův Hradec

79:84

vs

vs

GEOSAN Kolín

1. Čtvrtina: 14:17

2. Čtvrtina: 33:40

3. Čtvrtina: 58:67

4. Čtvrtina: 79:84




Vítězství nám včera uniklo až v úplné koncovce zápasu

V úvodu zápasu se hosté dostali do desetibodového trháku, kdy je zejména táhli podkošové slovenské opory Lošonský a Petráš. Pro další vývoj utkání bylo klíčové, že jsme Kolín do výrazně většího bodového rozdílu nepustili. V poločase jsme prohrávali rozdílem 33:40.

V druhém poločase jsme se několikrát dotáhli na dostřel, ale Kolín bohužel pro nás přesně kontroval zpoza tříbodové čáry při výborné úspěšnosti 42,3%. Zápas šel ve čtvrté čtvrtině do dramatické koncovky. Medvědi se nejprve ujali vedení 72:81. Náš tým mohutně povzbuzovaný diváky zvýšil úsilí v obraně a trojkou Lukáše Linharta snížil minutu před koncem na rozdíl 79:81. Koncovku zvládl lépe zkušenější tým hostí a zápas skončil 79:84.

Utkání jsme do jisté míry prohráli na čáře trestného hodu, kde jsme proměnili jen 6 ze 13 pokusů (46,2%). Svůj nejlepší zápas v našem dresu odehrál Cameron Gregory, který zaznamenal double-double s validitou 37. Dal 23 bodů při úspěšnosti 83,3% z pole. Přidal 13 doskoků a 3 zisky. Torin Dorn zaznamenal 23 bodů, 6 doskoků a 5 asistencí. Lukáš Stegbauer přidal 13 bodů, 4 asistence a 4 doskoky. Organizace naší hry se velmi zlepšila pod taktovkou Marka Welsche, který zanamenal 7 bodů a 8 asistencí.

Závěrem bychom chtěli poděkovat našim fanouškům za vytvoření svkělé, bouřlivé, domácí atmosféry. Vaší podpory si nesmírně vážíme.

Pozápasové vyjádření hlavního trenéra Gilberta Abrahama:

Zlepšujeme se v obraně. Musíme na hřišti předvádět maximum po celý zápas. Náš výkon se velmi zlepšil, ale pořád nejsme na úrovni, se kterou bych mohl být spokojený. Musíme se dál zlepšovat, abychom se dostali na vyšší úroveň a musíme začít proměňovat naše volné střely.

Pozápasové vyjádření Lukáše Stegbauera:

Bohužel jsme proti Kolínu prohráli o 5 bodů, ale myslím si, že jsme předvedli solidní výkon a máme na čem stavět. Věřím, že v dalších zápasech budeme lepší a dotáhneme to do vítězného konce.

Naši střelci: Dorn a Gregory 23, Stegbauer 13, Welsch 7, Linnhart 5, Steere a Borovka 4

Střelci Kolína: Petráš 17, Lošonský 15, Rožánek 14, Novotný 10, Číž a Mareš 9, Jelínek 8, Křivánek 2


Victory escaped our grasp in thrilling endgame

Our opponent took 10 point lead in the beginning of the game thanks to their bigs from Slovakia Lošonský and Petráš. It was crucial that we didn’t let our opponent widen the point difference gap. The scoreboard showed 33:40 in halftime.

We managed to close the point gap several times in the second halftime but our opponent countered our effort with precise three point shooting (42,3% accuarcy in the whole game). The game went into thriller endgame. Kolín seized the lead 72:81 in the fourth but our team massively cheered by our home crowd tightened the defense and captain of our team Lukáš Linhart hit three point shot one minute left in the game to 79:81. End of the game went unfortunately for us in favor of our more experienced opponent and the game ended 79:84.

To some extent we lost the game on our free throw line where we managed to score only 6 of 13 attempts (46,2%). Cam Gregory gave us his best performance of this season with double-double and overall validity 37. He scored 23 points (83,3% from the field), added 13 rebounds and 3 steals. Torin Dorn scored 23 points, 6 rebounds and 5 assists. Lukáš Stegbauer scored 13 points, 4 assists and 4 rebounds. Organization of our game has improved a lot under our point guard Marek Welsch who scored 7 points and 8 assists.

Postgame comments from our head coach Gilbert Abraham:

Defensively we continue to get better. We have to bring our best effort every single game and to do it for entire game. Our game improved a lot but it´s still not on a level i would have liked, we have to continue to get better and to do the tings we have to do to compete at the highest level. We have to start making our shots.

Postgame comments from our player Lukáš Stegbauer:

Unfortunately we lost to Kolín today by 5 points, but I think we gave a solid performance tonight and we have a lot to build on. I believe we will be better and that we will close the deal in the next games.


Our points:

Dorn a Gregory 23, Stegbauer 13, Welsch 7, Linnhart 5, Steere and Borovka 4

Kolín points:

Petráš 17, Lošonský 15, Rožánek 14, Novotný 10, Číž and Mareš 9, Jelínek 8, Křivánek 2


generální partneři

Hlavní partneři