11. kolo, KNBL 2021/22, 3. 11. 2021

ERA Basketball Nymburk

116:75

vs

vs

GBA LIONS Jindřichův Hradec

1. Čtvrtina: 32:11

2. Čtvrtina: 60:27

3. Čtvrtina: 89:52

4. Čtvrtina: 116:75

Diváků: 240




Včerejší zápas jsme odehráli na palubovce mistra, který domácí zápas KNBL neprohrál již 220x v řadě. Zápas skončil jasným vítězstvím pro Nymburk 116:75. Nymburk nás drtil zejména z tříbodové vzdálenosti (18/37), a také nás celkově přeskákal o 27 doskoků.


Bodově nás tradičně táhl Torin Dorn, zaznamenal 20 bodů (úspěšnost střelby 56,3%), 4 doskoky a 3 získané míče. Filip Novotný přidal 13 bodů (úspěšnost střelby 41,7%). Cam Gregory zaznamenal 12 bodů (100% úspěšnost střelby z pole), 5 získaných míčů a 2 bloky. Dalším dvouciferným střelcem byl Marek Welsch, který dal 12 bodů (50% úspěšnost střelby). Včerejší zápas nám ukázal, na jakých aspektech hry musíme dále pracovat.


Pozápasové vyjádření Gilberta Abrahama:
Nymburk odvedl skvělou práci hlavně při střelbě z dálky. Vypracoval si hodně otevřených střel z rohu. Nakonec měli skoro padesátiprocentní úspěšnost z trojek. Pro náš tým je to velká lekce, že je třeba se zlepšit a lépe roh hřiště bránit. Dnes viděli, že před sebou máme ještě hodně práce. Byl to pro nás ale velmi dobrý test. Další velký rozdíl byl v doskocích. Prohráli jsme je o 30 doskoků, což také ukazuje, že na tom musíme hodně pracovat. Jsem rád, že jsme si mohli zahrát proti soupeři, který nás dělá lepšími. Oproti zápasu s Pardubicemi byl velký rozdíl hlavně v doskoku. Nebránili jsme špatně, ale pak jsme dali Nymburku další střely. To nás stálo zápas.



Pozápasové vyjádření Marka Welsche:
Utkání proti Nymburku se nám po výhře nad Pardubicemi hrálo lépe, než kdybychom v minulém kole prohráli. První výhra v sezoně nám určitě zvedla sebevědomí. Do prvního poločasu, který v podstatě rozhodl o celém utkání, jsme ale přišli až s příliš velkým respektem. Zdálo se mi, že domácí proměnili snad osmdesát procent volných střel, které měli k dispozici. To byl jeden rozdíl. K tomu se přidalo velké množství druhých šancí po útočném doskoku. V tomto statistickém údaji jsme prohráli obrovským rozdílem.


Již tuto sobotu 6.11. od 18:00 začíná velmi důležitý domácí zápas, kdy se našemu týmu do cesty postaví BK REDSTONE Olomoucko. Nenechte si toto utkání ujít!

Naše body: Dorn 20, Novotný 13, Welsch a Gregory 12, Strawberry a Ikegwuruka 6, Quinn 4, Borovka 2

Body Nymburka: Rivers 16, Gak 15, Ross Hruban a Tůma 14, Váňa 13, Kábrt 9, Rylich 7, Palyza 6, Kovář a Benda 4


Our team played yesterdays game on a home court of reinging champion who didn´t lose KNBL home game 220x in a row. The game ended with decisive victory of Nymburk 116:75. Nymburk was better especially from 3pt range (18/37) and also on rebounds where he managed to grab 27 more boards than we did.


Our scoring leader was Torin Dorn with 20 points (56,3% from the field), TD added 4 rebounds and 3 steals. Filip Novotný scored 13 points (41,7% from the field). Cam Gregory scored 12 points (100% from the field), 5 steals and 2 blocks. Our fourth double digit scorer was Marek Welsch with 12 points (50% from the field). Yesterdays game showed us aspects of our game, that we need to work on.


Postgame comments from our head coach Gilbert Abraham:
Nymburk did and excelent job at shooting from behond the 3pt lane, they produced a lot of corner threes. They shoot basicaly 50% from behind the 3pt lane, it´s a great lessons for our team on getting better at guarding the corner threes. We have a lot of work to do but this was a very good test. The other big thing obviously is the rebounding when they beat us almost by 30 rebounds and that is something we have to spend a lot of time on to get significantly better at. This is a game that we learn from and I´m happy that we have strong opponents that can make us stronger.


Postgame comments from Marek Welsch:
We came into this game with better spirits thanks to our previous win against Pardubice. The first win of the season boosted our confidence for sure. But we played with too much respect in the first half which ultimately cost us the game. From my perspective, Nymburk made almost 80% open shots from the field. That was one difference. The second was rebounding where they beat us decisively.


We are playing very improtant home game on this Saturday at 18:00 against BK REDSTONE OLOMOUCKO, stay tuned!

Our points: Dorn 20, Novotný 13, Welsch and Gregory 12, Strawberry and Ikegwuruka 6, Quinn 4, Borovka 2

Nymburk points: Rivers 16, Gak 15, Ross Hruban and Tůma 14, Váňa 13, Kábrt 9, Rylich 7, Palyza 6, Kovář and Benda 4


generální partneři

Hlavní partneři