20. kolo, KNBL 2021/22, 4. 1. 2022

GBA LIONS Jindřichův Hradec

84:93

vs

vs

NH Ostrava

1. Čtvrtina: 18:22

2. Čtvrtina: 40:41

3. Čtvrtina: 60:64

4. Čtvrtina: 84:93

Diváků: 150




Dnes jsme odehráli vyrovnaný zápas, přestože většinu zápasu byl ve vedení tým z Ostravy. O naší porážce rozhodlo zejména velké množství ztrát (17:9) a nižší produkce za dva body (40:52). Střelba za 3 body byla vyrovnaná (32% oba celky) a po delší době jsme výrazně přeskákali soupeře na výborných (57:39). Byli jsme rovněž úspěšnější ve střelbě trestných hodů (85% : 64%). Pro zápas byla charakteristická závěrečná pasáž, kdy jsme 4 minuty před koncem vyrovnali na 80:80 a následující časový úsek jsme prohráli 4:13. O takto vysokém rozdílu v koncovce rozhodly zejména 4 ztráty, které jsme za toto časové období vyprodukovali.

Naším nejlepším střelcem byl Craig Victor s 18 body (trojky 4/5) a přidal 7 doskoků. Will Brown opět zaznamenal double-double (14 bodů, 12 doskoků). Lukáš Stegbauer vsítil 12 bodů a přidal 6 doskoků a 3 bloky. Filip Novotný zaznamenal 12 bodů, 6 doskoků a 5 asistencí. Dalším hráčem, který zaznamenal double-double byl Štěpán Borovka (10 bodů a 10 doskoků).

Komentář Craiga Victora:

Dnes to byl těžký zápas, potřebujeme zůstat koncentrovaní celých 40 minut. Měli jsme výpadky, trenéři nás dostali do dobré pozice, abychom byli úspěšní, ale my zkrátka musíme zůstat všichni koncentrovaní ve stejný čas. Doskoky jsme vyhráli snad o 20 a s tím jsme do tohoto zápasu šli. Nedali jsme pár šoupáků, ale rozhodly to naše výpadky, to se nám nesmí stávat, a to dnes v koncovce rozhodlo.

Komentář hlavního trenéra Gilberta Abrahama:

Můj největší postřeh z dnešního utkání se točí kolem toho, aby naše skupina pochopila, co je třeba udělat pro vyhrání zápasu, zejména koncovek zápasů jako byl ten dnešní. Musíme odvést mnohem lepší práci v manipulaci s míčem a v plnění herního plánu na obou stranách hřiště. A dále něco, co je velmi důležité pro celou naší skupinu a v čem jsme se jako tým zlepšili, což velmi oceňuji. Musíme mít zdravou a pozitivní kulturu jak na lavičce, tak kolem ní. Hráči se navzájem musí povzbuzovat, musíme zůstat pozitivní, musíme dále makat jeden pro druhého, abychom mohli všechnu naši dřinu přenést na palubovku. To je něco, co samozřejmě budu řešit s týmem, ale musíme udělat to samé se vším, co náš tým obklopuje. Pokud máte tak mladý tým, tak je naprosto zásadní, aby všichni chápali, co vítězství obnáší a co přesně je třeba udělat k zapečetění zápasů jako byl ten dnešní. Měli jsme spoustu příležitostí k vítězství, vyhráli jsme bitvu doskoků a dobře jsme si půjčovali míč. Ztráceli jsme mnohem víc míčů, než jsme měli a rozhodně musíme být mnohem lepší, co se týče našich šoupáků, protože tyto lehké koše rozhodují zápasy. Toto jsou moje postřehy z dnešního utkání, jako skupina se očividně zlepšujeme a musíme na tom dále stavět.

Náš další zápas odehrajeme tuto sobotu v 19:30 v Pardubicích. Následující zápas odehrajeme 15.01. v 18:00 na domácí palubovce proti Nymburku.

Naši střelci: Victor 18, Brown 14, Stegbauer 12, Novotný 12, Borovka 10, Ikegwuruka 5, Welsch 5, Quinn 5, Novák 3

Střelci Ostravy: Vann 24, Radukič 19, Nábělek 17, Bohačík 10, Svoboda 9, Týml 5, Antonio 5, Havlík 3, Šmíd 1

ENGLISH VERSION

This was very competitive game even though team from Ostrava was leading for the majority of the game. Our loss was decided primarily by high number of our turnovers (17:9) and lesser 2 point production (40:52). Three point percentage was equally matcehd (32% : 32%) and we managed to dominate rebounding battle (57:39). We were also more successfull with our free point shooting (85% : 64%). We tied the game 4 minutes before the final buzzer to 80:80, but we lost the final minutes 4:13 primarily because of our 4 turnovers in that time period and that decied the end of the game.

Our best shooter was Craig Victor with 18 points (4/5 threes) and 7 rebounds. Will Brown recored double-double again (14 points and 12 rebounds). Lukáš Stegbauer scored 12 points and added 6 rebounds and 3 blocks. Filip Novotný recorded 12 points, 6 rebounds and 5 assists. Another player that recorded double-double was Štěpán Borovka (10 points and 10 rebounds).

Comments from Craig Victor:

It was a hard fought game, we just need to stay locked in for the whole fourty minutes. We had mental laps, coaches put us in a good position to be succesful but we just have to all lock in at the same time all five of us on the court. I feel like we had some mental laps, we won boards by twenty and that was the emphasis comming in to win the paint. We missed some chippies and overall it comes down to those mental laps, we can’t have mental laps and that cost us at the end of the game.

Comments from head coach Gilbert Abraham:

My biggest observation from this game honestly revolves a lot around groups understanding what it takes to win a game and close out game at the end. We have to do a lot better job at handling the ball and being able to execute on defensive and offensive end. And than something that is very important to the group and obviously something I appreciate players has evolve we have to have a healthy culture on the bench and also in what surrounds the bench. The players need to encourage one another we have to stay positive we have to continue to work for each other so we can have the reflection that we want on the court. That is something that I’m obviously gonna adress with the team but we need to do it with everything else that surrounds the team as well. If you have a young team like this it’s pivotal and vital that everyone understands what it takes to win and what you need to do to be able to close out game like this. We had every opportunity to win this game, we won the rebounding battle, we did a good job at sharing the ball. We turned the ball over way more than we needed to and obviously we need to convert at the rim as far as the chippies and little bunnies because the simple baskets are a the baskets. Those are my biggest observations of the game and as a group we are obviously getting better but we need to build on that.

Our next game takes place in Pardubice on January 8th at 19:30 local time.

Our points: Victor 18, Brown 14, Stegbauer 12, Novotný 12, Borovka 10, Ikegwuruka 5, Welsch 5, Quinn 5, Novák 3

Ostrava points: Vann 24, Radukič 19, Nábělek 17, Bohačík 10, Svoboda 9, Týml 5, Antonio 5, Havlík 3, Šmíd 1


generální partneři

Hlavní partneři