22. 1. 2022
A tým
Filip Hraba

Mistr nezaváhal

GBA Fio banka Jindřichův Hradec x ERA Basketball Nymburk

Do zápasu jsme dnes vstoupili velmi dobře a hlavně díky Willovi Brownovi, jsme s mistrem drželi v první čtvrtině krok. Ve druhé čtvrtině si Nymburk vybudoval značný náskok, který poté postupně zvyšoval v průběhu celého zápasu.

Rozdílovou statistikou byly ztráty (18:5), doskok (34:46) a body z druhých šancí (6:22).

Z naší strany šlo však o velmi dobrý ofenzivní výkon, naše úspěšnost z pole byla proti druhé nejlepší obraně ligy (77,6 odbržených bodů na zápas) 49% a dokázali jsme vsítit 89 bodů.


Ian DuBose nás dnes dobře dirigoval z pozice rozehrávač. Zaznamenal 15 bodů a 7 asistencí.

Craig Victor dal také 15 bodů a přidal 5 doskoků.

Will Brown opět zaznamenal double-double (14 bodů+10 doskoků).

Filip Novotný přidal 14 bodů a 4 asistence.

Povedený vstup do svého prvního zápasu v našem dresu a zároveň prvního KNBL zápasu prožil Martin Kheil. Martin dal 6 bodů (2/2 za tři body) a přidal 1 doskok a 1 asistenci.


Příští sobotu začínáme skupinu A2 výjezdem do Ostravy.


Naše body: Victor a DuBose 15, Brown a Novotný 14, Stegbauer 8, Borovka Kheil a Linahrt 6, Sinadinović 3, Novák 2

Body Nymburka: Harding a Gak 23, Kovář 12, Ross 11, Palyza 9, Váňa Benda Kříž a Hruba 8, Tůma 2


Pozápasový komentář asistenta trenéra Jimmyho Rhoadse:

Nymburk je nejlepší tým této ligy a hrát proti němu je vždy velká výzva. Má špičkové hráče i trenérský tým, ale myslím si, že jsme dnes měli momenty, které jsou příslibem do dalších utkání. Těším se na začátek skupiny A2, protože věřím, že jdeme správným směrem.


Pozápasový komentář Filipa Novotného:

Z pohledu tabulky šlo o zápas prvního s posledním a myslím, že jsme předvedli hodně dobrý výkon. Obzvláště v útoku nám to dnes padalo. Rozhodla třetí čtvrtina, kdy jsme na dvě minuty vypadli a Nymburk si vybudoval 25bodový náskok, který si držel do konce. Musím pogratulovat soupeři, byl jednoznačně lepší, ale myslím, že každý z nás je rád za dnešní výkon a máme na čem stavět do skupiny A2.


ENGLISH VERSION

We started todays game very good and especially thanks to Will Brown our team managed to stay in touch during the first quarter. Nymburk created substantial point difference in the second quarter that was growing during the course of the game.

The biggest diffference was in turnovers (18:5), rebounds (34:46) and second chance points (6:22).

On the brighter note we had a very good offensive game, we were facing the second strongest defense in the league (77,6 ppg) and we scored 89 points with 49% from the field.


Ian DuBose led our offense from point guard position and recorded 15 points and 7 assists.

Craig Victor also scored 15 points and added 5 rebounds.

Will Brown recorded yet another double-double (14 points + 10 rebounds)

Filip Novotný scored 14 points and added 4 assists.

Martin Kheil had an excelent first game in our jersey and at the same time in professional basketball league. Martin recored 6 points (2/2 from three), 1 rebound and 1 assist.


We're starting next part of the season (A2) in Ostrava next Saturday.

Our points: Victor a DuBose 15, Brown a Novotný 14, Stegbauer 8, Borovka Kheil a Linahrt 6, Sinadinović 3, Novák 2

Nymburk points: Harding a Gak 23, Kovář 12, Ross 11, Palyza 9, Váňa Benda Kříž a Hruba 8, Tůma 2


Postgame comments from our assistant coach Jimmy Rhoades:

Obvisouly Nymburk is the best team in the country and very hard to go against. They have incredible players and coaching staff but I think we had moments that were very promising tonight and I'm really excited for the A2 to start up because I think we are going in the right direction.


Postgame comments from Filip Novotný:

Standing wise this was a game of the first and the last team of our league and I think we gave a good performance tonight, especially on the offensive end. The game was deciced in the third quarter where Nymburk created 25 point lead and that was the game. I have to congratulate to our opponents because they were clearly better tonight, but I believe that we gave a good performance tonight and we have a lot to build on goind into the A2.

generální partneři

Hlavní partneři