16. 6. 2022
Klub
Redakce

Shrnutí uplynulé sezóny a co bude dál?

V tomto článku bychom chtěli naše příznivce informovat o další sezoně a v krátkosti se vrátit k odehranému ročníku.

Sezona se nelehko hodnotí pouze slovy jako úspěšná nebo neúspěšná, protože po spojení s GBA válčíme na více frontách a již to není pouze o mužském týmu, ale máme zde v Jindřichově Hradci i vrcholové týmy mládeže jak v kategorii juniorů do 19 let tak i kadetů do 17 let.


Bohužel se nám nepodařilo s mužským týmem vybojovat účast v příštím ročníku KNBL, což je určitě velká škoda a velmi nás mrzí, že našim fanouškům nenabídneme KNBL i v další sezoně.
V táborech naší mládeže to bylo o hodně veselejší. Tým juniorů po covidové pauze obhájil titul Mistra České republiky. Na závěrečném turnaji pořádaném právě v Jindřichově Hradci a Pelhřimově potvrdil svojí celoroční dominanci a všechny své soupeře nechal daleko za sebou a po právu získal zlaté medaile. Další cenný kov vybojovali kadeti na závěrečném turnaji v Brně, odkud se k nám do Jindřichova Hradce vrátili s bronzovými medailemi na krku, poté co jim finálová účast utekla o pouhý jeden bod.

Příští sezonu tedy mužský tým bude pokračovat v 1. lize mužů. V tuto chvíli probíhají jednání s hráči a tým se tvoří. Vedení klubu se snaží poskládat tým, který bude hrát v nejvyšších patrech tabulky. A pokusí se soutěž vyhrát. O skladbě týmu, nových i staronových tvářích, budete informováni ihned poté co dojde k finální dohodě s hráčem.

I v příští sezoně budeme mít dvě extraligová mužstva v juniorské kategorii a jedno místo má Jindřichův Hradec také v extralize kadetů. Velkou výzvou v následující sezoně je získání třetího extraligového titulu v řadě v kategorii do 19 let. O rozpise zápasů budete informováni, abyste mohli přijít podpořit také naše mladé hráče, a viděli špičkový mládežnický basketbal na vlastní oči.

generální partneři

Hlavní partneři