13. 7. 2022
A tým
Redakce

Představení trenérského týmu

V dnešním článku Vám představíme nové trenérské složení pro mužský tým. A tým mužů bude v příští sezoně z lavičky řídit dvojice Andrej Červenka a Julián Beťko.

Hlavní trenér Andrej Červenka je bývalý profesionální basketbalista a slovenský reprezentant. Po ukončení hráčské kariéry trénoval jako hlavní kouč extraligový tým ve slovenských Levicích, poté byl šéftrenérem centra mládeže v Prostějově, kde získal s juniorských týmem bronzové medaile. Z Prostějova se Andrej přesunul k nám na jih Čech, kde si v loňské sezoně odbyl premiéru v GBA Europe a v loňské sezoně dopomohl partnerskému klubu GBA Sojky Pelhřimov k mistrovskému titulu v kategorii U19. V současné době je také asistentem Slovenského národního týmu ročník 2007, který se připravuje na Mistrovství Evropy.


Andrej Červenka : “ Velmi si vážím důvěry, kterou do mě vedení klubu vkládá. Líbí se mi vize práce s mladými hráči, které můžeme rozvíjet a připravovat na mužský basketbal. Věřím, že i přes mládí našeho týmu budeme úspěšní a budeme bojovat o nejvyšší příčky. Těším se na pokračující spolupráci s Juliánem a možnosti propojení našeho mužského týmu s potenciálem mládežnické akademie. “

Asistentem bude Julián Beťko, výkonný ředitel Get Better Academy Europe (GBA). Julián je také bývalý profesionální hráč který vyhrál mistrovský titul s Pezinkem a poté nastupoval 4 roky za prestižní univerzitu Butler v americké NCAA, kde se pokaždé probojoval až do finální fáze March Madness. Jeho sportovní kariéru zastavilo zranění kolene a Julian se vrhl na trenérskou dráhu. V Praze založil basketbalovou Get Better Academy Europe, kde od začátku pomáhá mladým sportovcům “být lepší” . A to jak po sportovní stránce tak i po té lidské. Jako hlavní trenér juniorských týmů získal 3 mistrovské tituly a s mužským týmem vyhrál první ligu mužů. Julian po dohodě s vedením basketbalového klubu v Jindřichově Hradci v roce 2019 přesunul svojí GBA Europe z Prahy právě do Jindřichova Hradce a od té doby do Jindřichova Hradce přijíždějí mladí hráči z celého světa zdokonalit se.

Julán Beťko: “Máme před sebou hodně práce. Andrej stejně tak i hráči kteří se vrací do A týmu mají velkou motivaci dostat náš tým na špičku první ligy. Mladé talenty z akademie se při tom budou rozvíjet a věřím, že i pomáhat k pozitivním výsledkům v první lize.”

generální partneři

Hlavní partneři