19. 9. 2022
A tým
Redakce

Sezóna zahájena výhrou

K prvnímu zápasu sezóny jsme odcestovali do Plzně, kde jsme se střetli s místní Lokomotivou. Tento tým je velice zajímavě poskládán. V jeho středu můžeme najít několik borců se zkušenostmi z nejvyšší soutěže jako Aušprunk, David, Honomichl, Mach a Sertič, kteří jsou doplněni několika mladíky.

V našem týmu se objevilo několik tváří o kterých jsme Vás neinformovali. Začneme s Markem Welschem, který se prozatím připojil k týmu a bude u nás působit dokud nepřijde zajímavější nabídka. Dalším hráčem je Daniel Kölbl, který minulý rok působil v našem partnerském klubu Sojky Pelhřimov, kde získal titul v kategorii U19 a nastupoval také v první lize. Dalším novým hráčem je Rokas Jocys, který je litevským reprezentantem kategorie U18 a působil 3 roky v italské akademii Stella Azzurra. Loňskou sezónu strávil v druhé nejvyšší litevské soutěži. Zbytek soupisky bude doplňován talentovanými mladíky z akademie.


Nyní k samotnému zápasu. Začátek se ze strany Lions moc nepovedl. Plzeň zprvu hrála velmi rychle dopředu, tím pádem bylo po první čtvrtině vyrovnané skóre 19:23. V druhé čtvrtině se hradeckým podařilo odtrhnout po úspěšné střelbě a rychlým protiútokům. Po poločase odskočili na rozdíl dvaceti bodů 33:53. Jindřichohradečtí nastoupili do třetí čtvrtiny velice silně a nenechali Plzeň vrátit do zápasu. Po prvních minutách se náskok navýšil až na hranici 30 bodů. Plzeň sice dokázala poslední čtvrtinu vyhrát 20:17, ale to nemohlo změnit nic na výsledné výhře Lions 70:97.

Komentář trenéra Andreje Červenky: “S utkáním jsem spokojený, i když začátek nebyl ideální. Poté jsme zlepšenou obranou a zrychlenou hrou dopředu dokázali vytvořit náskok. Utkání nám ukázalo, že směřujeme správným směrem, ale také nám nastavilo zrcadlo, na čem je třeba pracovat. Jsem rád, že do zápasu nastoupili všichni hráči U19, kteří byli na soupisce.
Přes náročný víkend přispěli k vítězství a nabrali zkušenosti.

Komentář hráče Daniela Kölbla: “V prvním zápase sezóny byla znát nervozita a projevilo se to na naší aktivitě. Postupem času jsme se dostali do tempa a se slušným výsledkem jsem si došli pro výhru.”

generální partneři

Hlavní partneři