26. 9. 2022
A tým
Redakce

Z Písku vezeme velmi cennou výhru

V neděli naši muži odjeli na další utkání první ligy a rovnou do sršního hnízda v Písku. Sršni patří k největším favoritům první ligy. Tento tým se dokázal v minulé sezóně dostat do finále první ligy a netají se cílem letos první ligu vyhrát. V písecké sestavě můžeme najít, jak mladé talentované hráče jako je Svoboda, Sýkora, Šurý, tak i zkušené borce, kterými jsou především Englický, Fait a Šlechta. Zejména dva posledně jmenované naši fanoušci jistě dobře znají. Naopak v naší sestavě jsme vinou nemoci postrádali Štěpána Borovku.

Již několik minut před zápasem bylo jasné, že naši hráči nastoupí ve velmi zaplněné hale, jak se na jihočeské derby patří. Základní sestava Lions byla Welsch, Novotný, Kölbl, Stegbauer a Linhart. V úvodních 2 minutách jsme se ujali rychlého vedení 6:0, ale Sršni za další dvě minuty toto vedení stačili vyrovnat. V tomto duchu se nesla i celá první čtvrtina, kdy ani jeden nebyl schopen si vybudovat a udržet nějaké vetší vedení. Na tabuli tak svítil stav po první čtvrtce 22:19 pro Sršně. Druhá čtvrtina se našim hráčům vůbec nepovedla. Písečtí nám v prvních třech a půl minutách nedovolili skórovat a sami nám byli schopni nasázet 11 bodů. Jejich vedení se tedy zvětšilo na 14 bodů. Bohužel své vedení byli schopni navyšovat a to především ve své převaze na doskoku pod oběma koši a nemohoucnosti Lions efektivně atakovat vymezené území. O poločase se šlo do šaten za stavu 48:31 pro Sršně a s Lions to nevypadalo vůbec dobře.


Do třetí čtvrtiny však nastoupili hradečtí jako vyměnění. Najednou našich hráčů bylo plné hřiště a díky 8 bodům za první minutu druhého poločasu jsme donutili trenéra píseckých Jana Čecha k vybrání svého prvního time-outu v druhém poločase. Nicméně ani tímto přerušením se mu nepodařilo zastavit nápor Lions. Můžeme za to vděčit zejména zlepšené obraně, doskoku a sedmi proměněným trojkám. Po konci třetí čtvrtiny jsme tedy byli ve vedení 63:61. Ve 4. čtvrtině si po 3 minutách Sršni vybudovali 5 bodové vedení, ale to se Lions povedlo během chvilky stáhnout. Poté se hrálo několik minut v podstatě koš za koš. Dvě minuty do konce za nerozhodného stavu si náš trenér Červenka vybral svůj oddechový čas. Poté naši hráči Novotný a Jocys proměnili své trojkové pokusy, na které dokázali Sršni zareagovat jen trojkou Faita a nájezdem Sýkory. Následně proměnili po jenom trestném hodu hráči Lions Welsch a Kölbl. Pro Sršně už zbývala jen střela z více než poloviny hřiště na vyrovnání, která se neujala. Lions tedy mohli oslavovat vyloupení sršního hnízda o velice cennou výhru.

Věříme, že lepší pozvánku na první domácí zápas, který se odehraje v pátek 30.9. od 19:00 ve sportovní hale, Vám naši hráči dát nemohli. Doufáme, že nás přijdete v hojném počtu podpořit při střetnutí s naším partnerským klubem z Pelhřimova.

Komentář asistenta trenéra Juliana Bet’ka: “Byl to zápas dvou poločasů. Ve druhe ctvrtine jsme se nevyrovnali piseckym fyzicky. Kontrolovali doskoky a díky tomu měli spoustu rychlých protiútoků. Mám velký respekt k našim hráčům, kteří spolu hrají krátce. Zejména za to, jak se porvali o to dostat se zpátky do zápasu ve třetí čtvrtině, a že ve čtvrté našli cestu, jak zvítězit. My jsme byli v menší sestavě, oproti domácím, hlavně co se týká podkošových hráčů. Chtěl bych dát kredit našim nejstarším hráčům Stegbauerovi a Linhartovi, jak se s tímto handicapem, zejména v druhém poločase poprali. Toto je pro nás skvělá výhra.”

Komentář hráče Lukáše Stegbauera:
“Do zápasu jsme vůbec nevstoupili špatně. Myslím si, že jsme měli i celkem navrch. Jak je však u píseckého týmu zvykem, tak jim jejich rychlá hra a velká rotace hráčů přináší ovoce. Tím pádem nám do poločasu utekli na 17 bodů. Avšak do začátku druhé půle nastoupil odhodlaný tým, který chtěl něco s výsledkem udělat. Během 2 minut jsme stáhli zápas na rozdíl 8 bodů a věděli jsme, že je zase otevřený a můžeme uspět. Naštěstí se po vyrovnané koncovce i tak stalo a odvážíme si velmi cenné vítězství z haly v Písku, která, jak se domnívám, bude velkým oříškem pro mnoho týmů.

generální partneři

Hlavní partneři