28. 11. 2022
A tým
Redakce

První prohra sezóny a postup do dalšího kola poháru

V pátek 25.11. jsme odehráli domácí derby proti Sokolu Písek. Náboj utkání byl od začátku jasný. Kdo vyhraje, bude první v tabulce skupiny ZÁPAD. V zápase jsme se museli obejít bez nemocného Roberta Bzonka. Již před úvodním rozskokem bylo jasné, že do haly si našlo cestu více fanoušků než obvykle, a tak bude postaráno o skvělou atmosféru.

Začátek byl z naší strany lehce nervózní, když jsme neproměnili pár otevřených pozic a skóre otevřel až Kölbl po dvou minutách. Poté ovšem převzal iniciativu Písek a trenér Červenka si vyžádal první timeout za stavu 3:10. I po něm Písek své vedení navyšoval, které vystoupalo až na 11 bodů. V posledních dvou minutách se začali naši hráči konečně útočně prosazovat, díky trojkám Rokase a Mobiho jsme se dostali na rozdíl jednoho bodu po první čtvrtině. Na začátku druhé čtvrtiny naši hráči pokračovali ve zlepšeném výkonu. Zhruba po dvou minutách se dostali poprvé v zápase do vedení. Bohužel to bylo jediné naše vedení v zápase. Poté se zbytek druhé čtvrtiny naši hráči útočně trápili a prosazovali v podstatě pouze z trestných hodů. Zatímco Písek si byl schopný vytvářet střelecké pozice, které proměňoval, a nebo se dostával do dalších šancí díky útočnému doskoku. Do šaten se v poločase odcházelo za stavu 36:43 pro Sršně.

Během první minuty třetí čtvrtiny se dokázali prosadit Marek Welsch s Filipem Novotným a mohlo se zdát, že našemu útočnému trápení je konce, ale opak byl pravdou. K tomu se přidala špatná obrana a nemohoucnost na obranném doskoku, kdy si Písek stále dělal pod naším košem v podstatě co chtěl a rázem jsme zaostávali o 13 bodů. Po třetí čtvrtině tedy svítilo skóre na tabuli 53:64. Kdo doufal ve zdramatizování v poslední čtvrtině, musel být zklamaný, protože jediným náznakem toho bylo, když Štegy po zisku snížil na rozdíl 11 bodů a mohlo se zdát, že Lions se od toho odpíchnou. Ovšem na druhé straně opět povolili soupeři tři útočné doskoky za sebou. Ve zbytku utkání Lions zkusili hrát vabank, ale ani z toho nic nevytěžili. Tím pádem nám Písek připravil první prohru sezóny 93:72. Předčil nás hlavně na doskoku, kdy získal skoro neuvěřitelných 28 útočných doskoků a ve hře jeden na jednoho. Dominoval i ve vymezeném území, kde nastřílel 52 bodů, zatímco naši hráči pouze 30. Nám nezbývá nic jiného, než se z této prohry oklepat a vrátit se na vítěznou vlnu. Vám fanouškům bychom chtěli poděkovat za výbornou atmosféru.

Komentář hráče Štěpána Borovky: “Dnešní zápas se nám nevyvedl na obranné polovině a hlavně na doskocích, kde jsme nechávali hráče Písku lehce doskakovat a z toho následně skórovat. Na druhou stranu jsem na tým hrdý, jak jsme bojovali a finální výsledek podle mého názoru neodpovídá průběhu zápasu.“

Komentář trenéra Andreje Červenky: “Soupeři jsme se nedokázali vyrovnat na doskoku, a to byl hlavní faktor naší prohry. Tím druhým byla naše obrana 1 na 1, která se promítla v 52 inkasovaných bodech z vymezeného území. Útočně jsme se trápili a s výjimkou první čtvrtiny se nám nepodařilo dostat do rytmu, což také dokazuje naše procento střelby z pole. Chci poděkovat divákům za vytvoření skvělé kulisy.“

Další zápas na sebe nenechal naštěstí dlouho čekat a hned v neděli po obědě jsme doma přivítali KNBL tým BK Olomoucko. To však přijelo kvůli náročnému programu pouze s osmi hráči. V Olomouci zůstali Feštr, Halada, Heinzl, Kněževič a Welsch. Začátek zápasu byl z obou stran ospalý a plný nepřesností. Naši hráči se po většinu první čtvrtiny opět útočně trápili, a tak tuto čtvrtinu prohráli 12:17. První polovina druhé čtvrtiny se nesla v duchu té první, poté ale Lions zabrali na obou polovinách hřiště a začali si budovat mírné vedení. V poločase svítilo na tabuli skóre 38:30 pro domácí. Ve třetí čtvrtině jsme stále pokračovali ve zlepšeném výkonu a navyšovali své vedení, které se na konci čtvrtiny zastavilo na 19ti bodech. To se mohlo zdát jako pohodlné vedení, ale jako již po několikáté v této sezóně, opak byl pravdou. Díky několika chybám v obraně a laciným ztrátám se Olomoucko přiblížilo v polovině poslední čtvrtiny na rozdíl 13 bodů. Naše vedení postupně stahovali až na jednociferný rozdíl. Konečné uklidnění přinesla až trojka z rohu Filipa Novotného dvě minuty před koncem. Naši hráči tak dokázali porazit tým z KNBL a posunuli se do osmifinále Českého poháru, ve kterém vyzvou opět tým z KNBL BC GEOSAN Kolín. Děkujeme všem divákům , kteří si i v tento nestandardní čas, našli cestu do haly.

generální partneři

Hlavní partneři