8. 12. 2022
Mládež
Redakce

Šestý ročník YOUNG GUNS GBA Invitational: Budoucí hvězdy světového basketbalu opět míří do Jindřichova Hradce a Pelhřimova

Světové basketbalové velkokluby opět vysílají do Česka své největší talenty. Nadějní hráči z Evropy i zámoří se utkají na šestém ročníku prestižního turnaje YOUNG GUNS GBA Invitational 2022. Prestižní přehlídku budoucích hvězd světového basketbalu organizuje již tradičně v předvánočním čase basketbalová akademie Get Better Academy v Jindřichově Hradci a Pelhřimově.


Patronem letošního ročníku je basketbalový srdcař a bývalý český reprezentant Petr Welsch: „Turnaj Young Guns dobře znám od vzniku jeho samotné myšlenky. Prvního ročníku před 6 lety se aktivně jako hráč v barvách Get Better Academy účastnil i můj syn Marek. Již tehdy to byla skvělá událost jak sportovní, tak i společenská. Rád jsem přijal nabídku stát se patronem letošního ročníku a přehlídku basketbalových nadějí Evropy, možná i NBA, si určitě nenechám ujít.”

Do Česka se sjíždí atraktivní mezinárodní konkurence. Účast potvrdili Orange1 Basket Bassano z Itálie, Next Hoops ze Španělska nizozemská Orange Lions Academy, nebo továrna na talenty The Skills Factory ze Spojených států. Turnaj doplňují Slováci BK Inter Bratislava a samozřejmě naše domácí týmy pod vedením Get Better Academy Lions Jindřichův Hradec a Sojky Pelhřimov.



„Elitní basketbalové kluby hostíme pravidelně od roku 2016. Pro naše hráče je to jedinečná šance poměřit síly s mezinárodní basketbalovou špičkou a získat cenné zkušenosti. Hráči na palubovce fanouškůmi lovcům talentů předvedou své maximum. Čeká nás dynamická a fyzická hra, prostě pěkný basketbal.” dodává Julian Beťko, zakladatel Get Better Academy.



YOUNG GUNS GBA Invitational 2022 proběhne ve dnech 15. - 18. prosince v Pelhřimově a Jindřichově Hradci. Ve čtyřech dnech nabídne 12 utkání i oblíbené divácké soutěže Slam Dunk Contest a 3-Point Shootout.



Oficiální záštitu nad turnajem převzali společně starostové Jindřichova Hradce Mgr. Ing. Michal Kozár, MBA. a Pelhřimova Ladislav Med.


Rozpis zápasů v Jindřichově Hradci:

15.12 - 16:30 Orange Lions Academy x Orange Bassano

16.12 - 13:30 GBA Sojky Pelhřimov x Inter Bratislava

- 16:00 Next Hoops Spain x TSF

- 18:30 GBA Lions Jindřichův Hradec x Orange Bassano

18.12 - 10:00 zápas o 5. místo

- 12:30 zápas o 3. místo

- 14:30 3PT Fruko-Schulz & ArServis Slam dunk contest

- 16:00 Finále

- 18:00 Závěrečný Ceremoniál

Veškeré informace o turnaji najdete na zde.

generální partneři

Hlavní partneři