13. 12. 2022
A tým
Redakce

VYHRA NAD SP BASKET A PROTI POLABÍ

V poslednÍm domácím zápase tohoto kalendařního roku jsme přivítali pražský tým SP Basket. Jedná se o výběr talentovaných hráčů ve veku kolem 20 let z programu Sokola pražského. Tým z pozice hlavního trenéra vede zkušený Pavel Budínský. Souper přijel pouze v 8 hráčích.

Domácí nastoupili v základní sestavě: Novotný, Linhart, Stegbauer, Oupoh a Ikegwuruka. SP Basket vstoupil do zápasu velmi bojovně. Skóre otevřel domácí junior J. Oupoh, hoste však rychle skórovali, Novotný proměnil trojku, Ikegwuruka zvýšil na 7:2. Po 3.minutach byl stav 12:5 a zdálo se, že se utkání začíná vyvíjet očekávaným směrem. Ale v teto části zápasu nám "zvlhl střelecký prach" a za více než 3 další minuty jsme dali jen 2 body z TH. Naštěstí nám stále dobře fungovala obrana, takže po 6 minutách hry byl stav 14:10. Závěr čtvrtiny nám již vyšel a půl minuty před koncem 1.Q byl rozdíl ve skóre 10ti bodový. Těsně pře pauzou korigoval nejlepší hráč soupeře Jurman trojkou na 22:15. Vstup do 2.Q se nám hrubě nevyvedl, soupeř toho využil a po 2 minutách této části hry šel do vedení 22:24! Od 13 minuty zápasu se naši hráči vzpamatovali, dobře jsme bránili, dominovali na doskoku, zvýšili úspěšnost střelby. Rozdíl ve skóre se brzo vyšplhal na 20 bodu. Poločas 52:34. V nastaveném trendu jsme pokračovali i ve druhém poločase. Hostům v úzké rotaci začaly docházet síly. Brzo to bylo prakticky o jednom týmu a rozdíl ve skóre rychle narůstal. K výbornému výkonu se rozehrál mladý Ikegwuruka, nakonec 28 bodu, 12 doskoků a validita 46! Podpořil ho i v posledních zápasech v dobré formě hrající S. Borovka- rovněž double-double 14 bodů a 15 doskoků. Přidali se i další hráči, náš výkon byl od zmíněné 13.minuty kvalitní a kolektivní. Druhý poločas byl 55:24. A i přítomným 400 divákům se musel zápas líbit. Věříme, že jsme je v předvánoční čas našim výkonem i výsledkem potěšili a odměnili za jejich přízeň! Stínem zápasu je nešťastné zranění ruky kapitána týmu Luk. Linharta. Všichni věříme v jeho brzké uzdravení!!

VÝHRA PROTI POLABÍ

Poslední zápas roku jsme odehráli na půdě třetího týmu skupiny ZÁPAD Basketbal Polabí. Jedná se v podstatně o béčkový tým Nymburku. Většina jejich hráčů působila, či stále působí v akademii Nymburku. Náš tým odcestoval k zápasů v nekompletní sestavě, chyběli Kölbl a Linhart. Lions si vybudovali v první čtvrtině až 9ti bodové vedení, ale na konci čtvrtiny o něj přišli a do druhé čtvrtiny šli s náskokem jednoho bodu. Až na konci prvního poločasu si Polabí vybudovalo osmi bodové vedení, a tak se šlo do šaten za stavu 50:42 pro Polabí.
Tento náskok se podařilo našim hráčům stáhnout do poloviny třetí čtvrtiny a trenér Polabí byl nucen vzít si time-out. Ovšem ani ten nepomohl a Lions šli opět do osmi bodového vedení. Ani oni nebyli schopni toto vedené udržet, ale do poslední čtvrtiny přesto vstupovali se tříbodovým vedením. V polovině čtvrté čtvrtiny si Lions vybudovali 6-9ti bodové vedení, které si udržovali až do konce zápasu. Naši hráči si tak připsali vítězství i v posledním zápase roku 2022.

generální partneři

Hlavní partneři