11. 1. 2023
A tým
Redakce

Končíme v Českém poháru

Po postupu přes BK Olomoucko ve třetím kole Českého poháru, nám los určil za osmifinálového soupeře BC GEOSAN Kolín. Tento tým se momentálně nachází na čtvrtém místě nejvyšší soutěže KNBL. Soupeř přijel v nejsilnější možné sestavě, včetně svých tahounů Číže, Šišky, Slavinskase či Petráše. Zatímco náš tým postrádal Borovku, Kölbla a Jocyse.

Začátek zápasu Lions vůbec nevyšel a po úvodní třech minutách zaostávali o jedenáct bodů. Střeleckou nemohoucnost prolomil po třech a půl minutách Mobi. První čtvrtina se odehrávala v režii soupeře, který se dokázal dostat až na rozdíl 17ti bodů. Naši hráči byli schopni skóre dokonce čtvrtiny korigovat, a na tabuli na konci čtvrtiny svítilo skóre 15-27 pro hosty. Druhá čtvrtina byla vyrovnanější a tak jsme v poločas zaostávali o 16 bodů.

Ve druhém poločase byli Lions mnohem agresivnější a přineslo to své ovoce. Ve třetí čtvrtině se nám podařilo stáhnout náskok soupeře na 8 bodů, a dovolit protivníkovi vsítit pouze jedenáct. První polovina čtvrté čtvrtiny probíhal stylem koš za koš, Kolín si tak udržoval náskok 7-10 bodů. Lions doufali, že se dokáží soupeři přiblížit a zdramatizovat koncovku zápasu. Ovšem Kolín ukázal proč je na předních místech KNBL a koncovku si zkušeně pohlídal. Konečné skóre zápasu 66:83 pro Kolín až trochu kruté pro naše hráče. Děkujeme všem fanouškům za podporu.

generální partneři

Hlavní partneři