16. 1. 2023
Mládež
Redakce

Skvělý vstup do nadstavby týmu U19

O víkendu ve Sportovní hale začala nadstavba Extraligy juniorů. Do Jindřichova Hradce přijeli týmy Brna, které do nadstavby postoupili z prvního respektive z druhého místa své skupiny.

V sobotu se jako první představil BASKET Brno. Ve velice atraktivním zápase se z výhry 78:68 radovali domácí GBA Lions, když si po dobu celého zápasu udržovali mírné vedení a v závěru si výhru nenechali vzít.

V neděli po poledni přijel na jindřichohradeckou palubovku tým Tygrů Brna. Do utkání jsme vstoupili velice dobře a po první čtvrtině svítil na ukazateli skóre výsledek 33:26. Houževnatě hrajícímu týmu Tygrů se v průběhu utkání pokaždé podařilo náskok domácích borců umazat, ale na vítězství to nestačilo. Závěr si domácí zkušeně pohlídali a po závěrečném klaksonu tabule ukazovala 82:77.
Dvěmi výhrami se junioři GBA Lions Jindřichův Hradec osamostatnili v tabulce Extraligy na prvním místě. Při uhájení prvního místa v průběhu nadstavby a postupu do Final 4 se bude finálový turnaj konat právě v Jindřichově Hradci. O Mistru republiky se rozhodne ve finálovém víkendovém turnaji na palubovce vítěze nadstavby. Pevně věříme, že se to juniorům podaří a v Jindřichově Hradci se utkají nejlepší týmy Česka v souboji o mistrovský titul.

generální partneři

Hlavní partneři