13. 3. 2023
A tým
Redakce

Basket Brno - GBA Lions 82:74

V pátek 10.3. jsme vyrazili do Brna na poslední venkovní zápas před play-off, do kterého půjdeme ze třetího místa. Do utkání jsme nastupovali ve stejné sestavě jako při posledním zápase se Svitavami. Brno nastoupilo do zápasu téměř kompletní, v sestavě jim chyběl pouze Nečas.

Do zápasu nastoupila základní pětka Jocys, Kölbl, Linhart, Oupoh a Valentíny. Začátek zápasu se pro nás nevyvíjel dobře, v úvodních minutách jsme zaznamenali 3 ztráty a Brno si tak vytvořilo šesti bodový náskok. Ten se nám v zápětí podařilo dotáhnou ale stále jsme se dopouštěli ztrát, kterých jsme nakonec po první čtvrtině měli hned devět. I tak jsme ale prohráli první čtvrtinu pouze o bod. V polovině druhé čtvrtině jsme se poprvé v zápase dostali do vedení. To nám ale dlouho nevydrželo a zápas byl dále nesmírně vyrovnaný. V poločase na tabuli svítilo skóre 39:38 pro domácí. Začátek druhého poločasu byl stále vyrovnaní, ovšem v polovině třetí čtvrtiny jsme se dostali na sedmibodový náskok. Po následném time-autu domácích a našich několika ztrátách náskok ztenčil na pouhé dva body a na konci třetí části si domácí vzali vedení na svou stranu. V závěrečné části si Brno dostalo čtyři minuty před koncem do rozhodujícího pěti bodového trháku, který se nám už nepodařilo stáhnout a domu jsme odjížděli s porážkou 82:74. V zápase se nás trápili zejména ztráty, kterých jsme spáchali dohromady 22 a brněnský útočný doskok. Na naší straně se nejvíce střelecky dařilo opět Rokasovi, který vsítil 27 bodů.

Poslední zápas nadstavby nás čeká doma v pátek 17.3 proti Novému Jíčínu tradičně v 19:00. Náš tým se bude chtít naladit před play-off na víteznou vlnu. Přijďte je tedy podpořit a vytvořit skvělou domácí atmosféru.

generální partneři

Hlavní partneři