27. 3. 2023
A tým
Redakce

Po prvním víkendu play-off prohráváme 0:2

První zápas play-off proti Litoměřicím jsme odehráli v pátek 24.3. Do zápasu jsme nastoupili bez zraněných Bzonka, Lukiče a Sondorse. Základní pětka byla Kölbl, Jocys, Linhart, Slowiak a Valentíny. Už od začátku naši borci ztráceli a působili nervózním dojmem. Poprvé skórovali až po třech minutách ale to už prohrávali o šest bodů. První čtvrtinu Lions nakonec prohráli o 8 bodů a to kvůli špatné obraně a nemohoucnosti v útoku. V první polovině druhé čtvrtiny se naši hráči zlepšili a přitáhli se na jeden bod, ovšem hned potom přišel úsek 5:19 pro Litoměřice. Lions se v prvním poločase vůbec nedostali do své hry a kvůli individuálním chybám dovolili Slavoji odskočit na 31:46. Ve třetí čtvrtině se Lions probrali, stále se nemohli dostat ke své hře a tak se jim podařilo stáhnou náskok na 8 bodů. Zlepšila se převáděná hra ale pokaždé, když se Lions nadechli k náporu Litoměřice dokázali skórovat. Stejný obrázek pokračoval ve čtvrté čtvrtině a Lions nedokázali přitáhnout. Litoměřice si tak došli pro výhru 85:66 a ujali se vedeni v sérii.

Druhý zápas se odehrál v neděli v Litoměřicích. Lions odcestovali ve stejné sestavě jako v pátek. Začátek zápasu byl rozdílný než v páteční. Lions se ujali vedení, které dokonce čtvrtiny navýšili na sedm bodů. Na začátku druhé čtvrtiny se dostali dokonce o deset bodů pře ale opět jim svými chybami dovolili se vrátit zpátky. V poločase jsme tak měli náskok pouze čtyři body. Ovšem začátek třetí čtvrtiny se Lions nevyvedl a Litoměřice se dostali do vedení o šest bodů. Naši hráči si však vzali vedení a do čtvrté čtvrtiny jsme vstupovali s vedením o tři body. V poslední čtvrtině pokračovalo naše útočné trápení i tak jsme měli několik šancí na to dovést tento zápas do vítězného konce. Tři minuty před koncem bylo skóre vyrovnané 59:59. Poté byli jen Litoměřice schopné skórovat a tak jsme prohráli zápas 71:64. Zaostáváme tak 2:0 v sérii na 3 vítězné zápasy a páteční zápas je tak pro nás zápas smrti.

Komentář trenéra: Druhé utkání se pro nás po většinu zápasu vyvíjelo příznivě, když se na to podíváme tři čtvrtiny jsme dokázali kontrolovat vývoj. Bohužel pro náš mladší tým byl problém zápas uzavřít. Mohli by jsme hledat vinu v tom, že jsme neproměnili řadu trojkových pokusů a nebyli jsme efektivní do zónové obrany. Ale výsledek je potřeba hledat v prvních třiceti minutách, v momentech kdy jsme se mohli navyšovat naše vedení a dodat si nějaký klid. Vždy se soupeř dokázal udržet v utkání, čtvrtá čtvrtina ukázala zkušenosti domácích a pokaždé, když potřebovali dali velkou střelu a nám se toto nedařilo. Horší ofenzivní výkon ve čtvrté čtvrtině potrhl i fakt, že v obraně jsme dovolili Litoměřicím pár komfortních pozic. Výškovou převahu na soupeřovo straně v podkošovém prostoru jsme měli dokázat srovnat naší agresí, rychlostí a posunem míče v útoku, tak aby jsme tuto sérii prodloužili.

Ředitel akademie GBA Julian Beťko: Všichni víme, že jsme v průběhu sezóny hodně omladili kádr. Mnoho našich hráčů hraje play-off 1. ligy poprvé a to se odrazilo na našich výkonech. Samozřejmě nejsme s naším herním projevem spokojeni a uděláme vše pro nápravu. Co je pro mě největším zklamáním ale zároveň i příležitostí pro páteční zápas je naše nedostatečné nasazení.

Jestli máme neuspět, tak neuspějme spolu a nadoraz a ne že nenecháme na palubovce všechno. Tohle doufám změníme a ja věřím že se to odrazí i na výsledku.

generální partneři

Hlavní partneři