4. 4. 2023
A tým
Redakce

Naše sezóna končí

V pátek 31.3. jsme doma odehráli třetí čtvrtfinálový zápas pro Litoměřicím. Pro nás to byl zápas o všechno, jelikož jsme prohrávali v sérii 2:0. Naší sestavu doplnil ze Slávie hostující Kheil. Do zápasu jsme nastoupili v sestavě Oupoh, Jocys, Linhart, Kheil a Karasov. Zápas byl od začátku vyrovnaný, skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. První čtvrtinu jsme nakonec vyhráli 25:24. Na začátku druhé čtvrtiny rostlo skóre pomalu, poté se ale domácím hráčům podařilo utrhnout na třináct bodů, jedinou kaňkou bylo podvrknutí kotníku Kheila, který musel odstoupit ze zápasu. Závěr prvního poločasu se odehrál stylem koš za koš, do šaten se odcházelo za stavu 50:37 pro nás.

Vstup do druhého poločasu nám vůbec nevyšel a Litoměřice se díky šňůře patnácti bodů dostali do vedení. Naše hráče to ovšem nepoložilo, dále bojovali a vzali si vedení zpět. Do poslední čtvrtiny jsme šli za vedení o sedm bodů. To jsme dále navyšovali a vystoupalo na čtrnáct bodů, zdálo se zápas je rozhodnut ale opak byl pravdou. Ještě tři minuty před koncem jsme vedli o devět bodů. Litoměřice ovšem díky dvou rychlým trojkám dotáhli na tři body. Lions ovšem dotáhli zápas do vítězného konce a připsali si tak první vítězství v sérii 82:80. Atmosféra v hale na tomto zápase byla výborná a za to Vám všem děkujeme.

Ke čtvrtému zápasu série jsme se vydali v neděli 2.4. do Litoměřic. Před Lions stál nesnadný úkol, vrátit sérii zpět do Jindřichova Hradce. Bohužel naši dva hráči museli nastoupit se sebezapřením. Kheila stále trápil kotník, který si zranil v pátek a Kölbl nastoupil přes horečku. Zápas jsme začínali ve stejné sestavě jako v domácím utkání. První čtvrtina se Lions nevydařila, trápili se na obou polovinách palubovky a prohráli ji 26:14. Ve druhé čtvrtině se obraz hry bohužel nezměnil. My jsme své pozice nebyli schopni proměnit, Litoměřice naopak proměňovali i těžké střely. V poločase jsme po nevyvedeném výkonu prohrávali 40:27.

Naši hráči byli připraveni domácím ve druhé půli pořádně zavařit ale vstup poločasu se jim hrubě nevyvedl. Po první minutě jsme zaostávali už o osmnáct bodů. Nám se nepodařilo náskok domácího týmu stáhnout a tak jsme do poslední čtvrtiny vstupovali s mankem 64:49. Po úvodních třech minutách poslední části jsme zaostávali o dvaceti tři bodů. Poté se naši hráči nadechli k poslednímu náporu a podařilo se jim stáhnout náskok domácích na jedenáct bodů. Litoměřice ovšem dále dokázali proměňovat těžké střely a nám se nepodařilo jejich náskok stáhnout na jednociferný počet bodů. Konec zápasu byl ovlivněn i nesmyslným zákrokem Wiesnera a Karlovského na Ištoka, který skončil v nemocnici. Karlovský za zákrok dostal diskvalifikujíc faul ovšem Wiesner vyvázl bez trestu. Klub se bude dožadovat dodatečného potrestání tohoto hráče. Jakubovi přejeme brzké uzdravení.

Letošní play-off pro nás tedy končí už ve čtvrtfinále. Náš tým se v této sérii nemohl dostat do tempa, doplatil na nedostatek zkušeností a zranění Bzonka, Sondorse, Kheila či nemocného Kölbla. Naše sezóna končí, nasbírané zkušenosti použijeme v příští sezóně, kde budeme znovu chtít postavit tým, který bude na špici první ligy. Vám váženým fanouškům by jsme rádi poděkovali za Vaší přízeň, které si velmi vážíme. Vedení našeho klubu vydá v brzké prohlášení o všech změnách co se za poslední dobu v klubu udály, a na co se můžete těšit v příští sezóně.


generální partneři

Hlavní partneři