30. 4. 2023
Mládež
Redakce

FINAL 4 - Neděle

Dneškem skončilo Mistrovství ČR juniorů. Nedělní program přinesl dva souboje - zápas o 3. místo a finále.

Nejprve byl na programu zápas o bronz, ve kterém se utkali Sršni z Písku proti týmu Tygři Brno. Písek si vytvořil náskok hned v první čtvrtině, kterou vyhrál o 12 bodů, během druhé čtvrtiny Tygři náskok lehce stáhli a v poločase byl stav 43:34 pro Písek. Tygři předvedli hlavně ve čtvrté čtvrtině bojovný výkon a v jednu chvíli se dotáhli dokonce na 4 body! V tu chvíli ale Písek opět zabral a svůj náskok z úvodu zápasu si již nenechal vzít. Výsledné skóre Tygři 64:78 Písek tak rozhodlo, že medaile za 3. místo putuje do Písku.

foto: Lukáš Šamal

Finále proti týmu Basket BRNO se pro tým GBA od začátku nevyvíjelo dobře. Po 5 minutách hry bylo skóre hrozivé - 3:14. Během druhé čtvrtiny se nám již dařilo skórovat více, přesto jsme náskok soupeře nestáhli a v poločase bylo skóre 36:46. Ve 3. dějství jsme se opět vrátili do hry, dotáhli se na rozdíl 2 bodů a i psychicky jsme v tu chvíli měli navrch. Nicméně brněnští hráči poté znovu začali proměňovat víceméně vše a nakonec nám odskočili na konečný rozdíl 14 bodů. Výsledné skóre 73:87 znamená prohru a druhé místo. Vítězem extraligy juniorů se tak stává tým Basket BRNO.

foto: Lukáš Šamal

Rádi bychom touto formou poděkovali za krásný turnaj, spoustu basketbalových zážitků a fanouškům za výbornou atmosféru, která zápasům dodala ještě větší náboj. Gratulujeme vítězům a budeme se těšit zase někdy příště.

generální partneři

Hlavní partneři