3. 12. 2023
Klub
Redakce

Otevřená OKNA v Adventních koncertech

V rámci adventních koncertů se na obrazovkách České televize představí Otevřená OKNA, z.ú. a to dne 3. 12. 2023, což je zároveň termín i našeho dalšího domácího zápasu v 1. lize, kdy hostíme USK Praha B.

Adventní koncerty České televize patří mezi nejstarší tuzemské sbírky. Pomáhají po celé České republice už 33 let a přispěly na činnost 132 neziskovým organizacím. I letos sbírka podpoří projekty čtyř organizací. Mezi nimi jsou právě i naše jindřichohradecká Otevřená OKNA z.ú.

"Společnost získala darem zchátralý industriální areál. Do něj postupně přenese sídlo všech služeb. Začne rekonstrukcí vily, ve které vznikne pracoviště chráněných a terapeutických dílen a expozice „Paměť místa“, která ukáže historii místa a obyvatel, kteří byli zásadně postiženi holocaustem i komunistickou minulostí."

S představením činnosti neziskovkám pomáhají osobnosti známé z obrazovky České televize, pro OKNA to bude moderátor a reportér zahraniční redakce zpravodajství ČT Jakub Szántó.

Návod, jak přispět v rámci sbírky Adventních koncertů naleznete ZDE

Náš zápas s USK Praha B startuje v neděli 3.12. v 16:00, přímý přenos z Pražské Lorety pak začíná v 17:30.

"Ano, pro GBA Lions i pro OKNA je tato neděle dnem důležitých událostí. Lvům přejeme úspěšný zápas a pro sebe si přejeme účast a solidaritu co největšího počtu lidí, kteří se budou nejen na koncert pro OKNA v TV dívat, ale budou mít chuť zapojit se do sbírky."

Budeme rádi, když jindřichohradeckou neziskovku společně s námi podpoříte!


Zdroje:

https://www.darujspravne.cz

https://www.idnes.cz

generální partneři

Hlavní partneři