2. 2. 2024
A tým
Redakce

˝Pro můj restart je Hradec to nejlepší˝

Martin Kheil je s týmem od konce prosince. O návratu do Lions, týmu i svém zdravotním stavu se rozpovídal v krátkém rozhovoru.

V Jindřichově Hradci jsi asi měsíc, jak se cítíš?

Jelikož je to nějakých 5 měsíců, co jsem nehrál basket, tak je to vlastně nezvyk zase běhat a celkově se zapojovat do takových týmových aktivit. Dlouho jsem byl jenom v posilovně, mohl dělat jen statické cviky. Takže je to něco jiného.

Je to ale skvělý pocit zase hrát basket, být tady s klukama. Máme super partu, takže celkově super.

Co říkáš na první odehraný zápas?

Bylo to zvláštní - týmových tréninků jsem měl málo, musel jsem se zajet do všech akcí, i když dost z nich znám z minulých let. Ale je to úplně něco jiného, zase v deseti hráčích na hřišti, teď se tam zorientovat.. Nebyl jsem v té svojí 'flow', občas jsem tam i vymýšlel nějaké blbosti.. Musím si na to zvyknout, půl roku je půl roku.

Máš za sebou těžké zranění, operaci.. Jak jsi teď na tom?

Teď se to opravdu lepší den co den. Dlouho jsem nemohl dělat téměř vůbec nic. Šroub v operované noze má 8 cm, noha si potřebovala zvyknout na to cizí těleso, takže jsem tomu musel dát nějakou dobu úplně bez zátěže. Na hřišti s míčem jsem vlastně až od té doby, co jsem tady v Hradci.

Ten šroub tam samozřejmě nějakým způsobem cítím, ale den co den je to lepší a je mi to méně a méně nepříjemné, teď už mě to v ničem neomezuje.

Co tě vedlo k návratu sem do Lions?

Vím, jak to tady funguje. Všichni vzájemně se tu podporují a věnují si hrozně moc času a úsilí. Celkově se mi líbí to prostředí, řekl jsem si, že pro můj restart je to to nejlepší. A hlavně je tu i velká konkurence, talenty z různých zemí. Vím, že tohle mě určitě posune dál.

V týmu je několik nových tváří, ale většinu kluků znáš z předchozích let. Zapadl jsi asi dobře..

Jo, máme fakt týmovou chemii, i s těmi pro mě novými hráči. Kluci mě přivítali s otevřenou náručí a celkově si tady všichni fakt jako sedneme. Není tu nikdo, kdo by nějak vyčníval nebo nezapadal, je to super. V hodně týmech mi přijde, že je to občas rozdělené na takové skupinky. A tady jsme všichni fakt pohromadě, každý vychází s každým a můžeme se bavit se všemi o čemkoliv nebo vždycky najdeme nějaké společné téma.

A co říkáš na tým, co se týče té basketbalové stránky?

Jsou tu pro mě noví hráči, musíme se s klukama sehrát, což se nám, myslím, daří. Ten můj první zápas bylo takové seznámení, musíme každý zjistit, co umíme, jakým stylem hrajeme, abychom najeli na tu stejnou vlnu a mohli se sehrát. Ale myslím, že do play-off i případné baráže to bude super.

V sílu týmu určitě věřím, musíme využívat věci, ve kterých jsme dobří. Narážím teď na to, že jsme hodně mladý tým a měli bychom každého uběhat, což jsme zrovna v zápase proti Litoměřicím nedělali.. Ale musíme se na to zaměřit a věřím, že to bude v pohodě.


generální partneři

Hlavní partneři