15. 4. 2024
A tým
Redakce

Zhodnocení sezóny

Mužský tým má za sebou první sezónu ze svého tříletého plánu.

Jak bylo deklarováno, vedení klubu se zaměřilo na novou stavbu kádru s vizí do budoucna, cílem bylo získat pod dlouhodobé smlouvy české jádro týmu, které kvalitním tréninkem postupně připraví na jejich pozici v KNBL.

Tento krok se povedl a Jindřichův Hradec podepsal v létě trojlístek hráčů Tomáš Jansa - Filip Kábrt - Larry Vondra. V průběhu sezóny se ke trojici přidal s výhledem na budoucnost další Čech Jan Mička. Náš tým i přes velmi nízký věkový průměr, s nejstarším hráčem ročník narození 2002, dokázal s předstihem vybojovat 1. místo v první lize mužů a v průběhu sezóny předváděl nadstandardní výkony, které předčily naše očekávání.

Ke konci soutěže a ve čtvrtfinálové sérii s Pardubicemi byl na týmu znát pokles sportovní formy. Do semifinále jsme navíc byli nuceni nastoupit bez dvou zraněných hráčů základní rotace - Tomášů Valentínyho a Grunta. A právě v semifinále náš tým skončil, na konečném třetím místě 1. ligy mužů. Oba zápasy play-off se Svitavami byly velice vyrovnané a rozhodovaly maličkosti. Nakonec, velezkušená základní osa týmu Svitav překlopila na svoji stranu vítězství i postup do finále. My zůstali bez finálové účasti, která byla vytyčena jako cíl pro první sezónu.

Zejména výkony v průběhu sezóny a velké zlepšení všech jednotlivců nám ukazují, že systematická a dlouhodobá práce má smysl a v období bez zápasů se budeme snažit tým vhodně doplnit a tréninkovým procesem připravit na cíl příští sezóny, kterým je postup do KNBL.

generální partneři

Hlavní partneři