11. kolo, 1. liga, 24. 11. 2023

SP Basket

84:88

vs

vs

GBA LIONS Jindřichův Hradec

1. Čtvrtina: 21:18

2. Čtvrtina: 21:29

3. Čtvrtina: 17:21

4. Čtvrtina: 25:20


Výhra na SP Basket a komentář trenéra


Vítězství na půdě SP Basket se nerodilo snadno. Příčiny vysvětluje Andrej Červenka.

"Do utkání s SP Basket jsme vstupovali bez dvou hráčů základní rotace a tak jsme dali příležitost mladým klukům z U19.

Na průběhu utkání to bylo znát, navzdory tomu, že jsme byli ve vedení nějakých 30 minut zápasu a místy to vypadalo, že bychom se mohli odpoutat na pohodlný dvouciferný rozdíl. Vždy se nám ale podařilo vlastními chybami a řekl bych možná až nekoncentrovaností dostat soupeře na koně a díky tomu se vlastně celé utkání držel na dostřel.

Co se týče obrany, znovu jsme se vrátili o několik týdnů zpět a nebyli jsme schopni zastavovat některé individuality v dolním postavení, což by se nám v takovém utkání a proti soupeři kvalitativně na nižší úrovni nemělo stávat. Druhou věcí ještě více do očí bijící byl náš slabý obranný doskok. Toto jsou dva aspekty obranné hry, kde jsme v podstatě v průběhu celého utkání selhávali.

Dokázali jsme to ale kompenzovat na útočné polovině, kdy dva hráči zaznamenali na své poměry standardní až nadstandardní výkon, hráli to, co od nich očekáváme a dotáhli nás k vítězství. Z mladých hráčů musím pochválit a vyzdvihnout přístup Michala Grilla, který do toho utkání nastoupil nebojácně a byl pro nás svými minutami přínosem."

Pro Michala Grilla byl tento zápas jeho premiérou v 1. lize, kdy zapsal první body a téměř 16 minut na hřišti. Michal je již třetím odchovancem klubu na soupisce mužů.

"Nakonec je to ale utkání, které jsme vlastně v průběhu většiny zápasu kontrolovali a připisujeme si tak povinnou výhru na půdě soupeře.

Víkend si dáme volno, ať hráči zregenerují, ale už v pondělí se začneme připravovat na náš doposud největší zápas sezóny, což je utkání proti Slavii v Českém poháru, kdy doufám, že nás fanoušci přijdou podpořit v co největším počtu."


generální partneři

Hlavní partneři