3. KOLO , Český pohár , 29. 11. 2023

GBA LIONS Jindřichův Hradec

87:94pr

vs

vs

SK Slavia Praha


Prohra v prodloužení znamená konec v českém poháru


Trenér A týmu hodnotí zápas s SK Slavia Praha, týmem z KNBL.

"Utkání, které se určitě nehodnotí lehce. Za mě jsme si vitězství za 39 a půl minuty zasloužili, bohužel pro nás jsme ale těch závěrečných 30 vteřin úplně nezvládli. Ať už to byla lehká ztráta nebo neproměněné trestné hody.. a hlavně taková naše herní a možná taktická nevyzrálost a neschopnost zfaulovat soupeře a snažit se "došestkovat" to utkání a nedovolit mu ani možnost dostat zápas do prodloužení nás stála ten možná překvapivý výsledek.

Určitě musím vyzdvihnout nastavení týmu a přístup hráčů, po většinu utkání i hodně vysokou taktickou vyspělost na obranné půlce a schopnost reagovat na změny během utkání. V útoku jsme hráli s lehkostí, dobře jsme pohybovali míčem. Po většinu zápasu jsme opravdu dělali velmi dobrá rozhodnutí, hráči byli agresivní a snažili se ukázat ten svůj potenciál, který v nich jednoznačně je.

Takovým tím zlomovým momentem asi byla půlka třetí čtvrtiny, kdy za stavu plus 10 pro nás soupeř přešel do zónové obrany a my místo toho, abychom pokračovali v tom, co jsme dělali po většinu utkání, kdy jsme hráli rychle, s lehkostí, posouvali míč, hledali otevřené střelce, jsme se jakoby lekli velikosti toho okamžiku a nechali jsme soupeře vrátit se do utkání.

Závěr jsme nezvládli, ale pozitivum určitě je ten zlepšený herní projev. Energie v hale byla citelná a hlavně viditelná. Tohle je něco, co, navzdory tomu, že končíme v poháru, nás musí zdobit po zbytek sezóny. Chceme zakončit rok 2023 dobrými výkony v posledních třech utkáních. A v momentě, kdy soutěž přejde do té vrcholné fáze, postupně gradovat náš výkon a zlepšovat se tak, jak to ukazujeme od začátku sezóny."


generální partneři

Hlavní partneři