SF1, 1. liga, 5. 4. 2024

GBA LIONS Jindřichův Hradec

91:96

vs

vs

Tuři Svitavy


První domácí prohra přišla v play-off


Andrej Červenka hodnotí prohru v prvním utkání semifinále proti Svitavám.

"První ligová domácí prohra přišla asi v ten nejnevhodnější okamžik a to v play-off . Co se týče toho utkání, začali jsme relativně dobře. Na útočné polovině jsme dobře pohybovali míčem, dokázali jsme se dostávat do vymezeného území a odtud trestat. Myslím, že svou útočnou agresivitou jsme na soupeře dělali obrovský tlak a 39 trestných hodů o tom svědčí.

V obraně jsme se připravovali na několik hráčů soupeře, o kterých jsme věděli, že mohou být nebezpeční a každé naše zaváhání dokázali trestat. Možná tím rozhodujícím momentem se zdálo vyfaulování a (ne)vyloučení hostujícího Martina Nováka a myslím si, že v tu chvíli se to momentum utkání otáčelo v náš prospěch. Ale tak jako mnoho koncovek jsme dokázali v této sezóně zvládnout, hlavně na obranné půli, tak tohle byl ten jeden zápas, kde, navzdory tomu, že jsme si vytvářeli dobré střelecké pozice, jsme je nedokázali chladnokrevně proměňovat a na obranné půli nebyli schopni udělat 2, 3 zastavení v řadě, které by nás přehouply na vítěznou vlnu.

Semifinále zdaleka není u konce, jedeme do Svitav s odhodláním vrátit tu sérii na domácí palubovku.

Tento tým v sezóně ukázal, a říkám to pořád, obrovský charakter. Vrátili jsme se ze zdánlivě bezvýchodných pozic, otočili jsme utkání, která byla téměř ztracená . Celou sezónu ukazoval bojovného ducha, charakter. To bude ta cesta, kterou musíme v neděli jít, bojovat o každý míč a urvat tu sérii zpět a dostat ji do rozhodujícího utkání na naší půdě."


generální partneři

Hlavní partneři