10. kolo, KNBL 2021/22, 30. 10. 2021

GBA LIONS Jindřichův Hradec

92:90

vs

vs

BK JIP Pardubice

1. Čtvrtina: 21:13

2. Čtvrtina: 52:35

3. Čtvrtina: 77:58

4. Čtvrtina: 92:90

Diváků: 265




Po třech a půl letech opět vítězně!


Včera večer naši lvi po bojovném výkonu poráží silného soupeře BK JIP Pardubice, který má ve svém kádru jména jako Tomáš Vyoral, Petr Šafarčík a Dino Repeša.


Náš tým předvedl koncentrovaný nástup do zápasu, kdy jsme se do soupeře zakousli a díky dobrému doskoku, přesné střelbě a kvalitní obraně jsme první kvartu vyhráli 21:13.


Ve druhé čtvrtině jsme v trendu navyšování náskoku pokračovali až na poločasové skóre 52:35, kdy jsme se mohli spolehnout na dobrý výkon lavičky, doskoky a přesnou střelbu za tři body.


Ve třetí čtvrtině tým Pardubic zavelel ke comebacku, za první minutu Beksa stáhla náš náskok na 52:40. Pro další vývoj zápasu bylo rozhodující, že jsme soupeře zastavili a další snížení skóre jsme v tomto herním úseku nepřipustili. Naopak jsme do konce čtvrtiny náš náskok navýšili na slibných 77:56.


V posledním herním úseku jsme si zadělali na thriller. Beksa přitáhla šrouby, nasadila pressing po celém hřišti a donutila nás v tomto úseku k 9 ztrátám! Navzdory komplikacím v závěru utkání a přes nervozitu spojenou s vidinou prvního letošního vítězství náš mladý tým dotáhl zápas do vítězného konce 92:90.


Našimi nejlepšími střelci byli Lukáš Stegbauer a Torin Dorn s 19 body.


Torin Dorn byl s validitou 31 naším nejužitečnějším hráčem. Zaznamenal double-double s 19 body, 15 doskoky a 7 asistencemi.


Lukáš Stegbauer předvedl výbornou střelbu za 3 body, kdy proměnil 5 z 11 tříbodových střel a přidal 7 doskoků.


Diago Quinn dal 16 bodů, 9 doskoků a vynutil si na sebe 7 faulů a měl lví podíl na naší zpevněné obraně v podkošovém území.


Štěpán Borovka předvedl svůj nejlepší této výkon sezóny a díky jeho 12 bodům jsme včera slavili čtyři dvouciferné střelce.


Sečteno a podtrženo, jsme včera předvedli bojovný týmový výkon, každý hráč na hřišti ze sebe vydal maximum a díky dodržování taktiky našeho hlavního trenéra Gilberta Abrahama jsme zvítězili.


Ve středu nás čeká zápas na hřišti mistra ERA Nymburk a již příští sobotu na domácí palubovce vyzveme BK Redstone Olomoucko.


Pozápasový komentář hlavního trenéra Gilberta Abrahama:

Jsem velmi nadšený za náš tým mladých hráčů. Toto je skvělá ukázka práce, kterou pravidelně odvádíme. Naše dvě nové posily Jordan Strawberry a Diago Quinn nám velmi pomohli. Dávali těžké střely a byli skvělí v obraně. Jsem velmi nadšený z vítězství, ale nesmíme se nechat unést, musíme dál makat, dál se zlepšovat a připravit se na další zápasy. Máme před sebou hodně práce.


Pozápasový komentář Diago Quinna:

Jsem nadšený, že jsem dnes pomohl týmu dosáhnout prvního vítězství. Toto je můj třetí zápas s týmem a je super vidět, jak jsou z dnešního vítězství všichni šťastní.


Děkujeme všem našim fanouškům za podporu!


Naše body: Stegbauer a Dorn 19, Quinn 16, Borovka 12, Novotný a Gregory 6, Welsch a Ikegwuruka 5, 4 Strawberry

Body Pardubic: Šafarčík 29, Walton 20, Svoboda 16, Pekárek 13, Vyoral 10, Švrdlík 2


Rozhodčí: Martin Kučírek, Lukáš Hartig, Jakub Kec

Komisař: Robert Paulík


Utkání přihlíželo 265 diváků


ENGLISH VERSION

After three and a half years our team grasps victory in KNBL!


After focused and determined performance the lions from JH got W against very strong oponent BK JIP Pardubice.


Our team demonstrated focused performance, we seized hold of the game early a thanks to great rebounding, accurate shooting and strong defense we won the first quarter 21:13.


In the second quarter we continued with increasing our lead and thanks to great performance of our bench we were winning 52:35.


In the beginning of the third quarter Pardubice called for a comeback, after one minute they managed to close the point difference gap to 52:40. It was crucial that our team stopped the bleeding in time and didn´t allow any further drama in this quarter. On the contrary the scoreboard showed 77:56 after 3rd quarter.


If we would define the final quarter as a movie genre it would most certanily be a thriller. Pardubice pressured us very hard, they switched to full court man-to-man defense and forced us to turn the ball over 9 times during this quarter! But even in the face of hardship and with nervosity of the first W beeing at hand our young team didn´t let go a thanks to adhering to our head coaches Gilbert Abraham"s strategy we emerged victorious.


Torin Dorn was the most valuable player of our team yesterday with validity 31! He recorded double-double with 19 points, 15 rebounds and 7 assists. Torin remains the best scorer of the entire league!

Lukáš Stegbauer recorded 19 points and hit 5 of 11 three pointers and added 7 rebounds.

Diago Quinn scored 16 points and added 9 rebounds. Diago was also served a our defensive pillar in the paint.

Štěpán Borovka gave us his best performance of this season with 12 points and was our 4th player with double digit points yesterday.


Postgame comments from our head coach Gilbert Abraham:

I´m very happy for the group of our young men. This is an excelent display of the work that they have done, we progessively improved. We have some key contributers that have been added to the team in Jordan Strawberry and Diago Quinn. They both contributed in the veteran way. They came in, they made shots, they defended, they helped us get stops. I´m very happy and excited for the win but we don´t want to get too excited in terms of not understanding that we have to keep working to improve and we have to get ready for the next game and the next oponent.


Postgame comments from Diago Quinn:

I was just excited to help these guys get a win because i just got here this has only been my third game now and it is exciting to see how happy they are and now we can start the journey to obviously get more wins.


On Wednesday we will be playing against undefeated Nymburk on their homecourt. And on Saturday 7.11. we are playing our next home game against BK Redstone Olomoucko.

We want to thank all our fans for the support!


Our points: Stegbauer a Dorn 19, Quinn 16, Borovka 12, Novotný a Gregory 6, Welsch a Ikegwuruka 5, 4 Strawberry

Pardubice points: Šafarčík 29, Walton 20, Svoboda 16, Pekárek 13, Vyoral 10, Švrdlík 2


Referees: Martin Kučírek, Lukáš Hartig, Jakub Kec

Comissioner: Robert Paulík

Attendance: 265 people













generální partneři

Hlavní partneři