3. kolo, 1. liga, 30. 9. 2022

GBA LIONS Jindřichův Hradec

102:60

vs

vs

GBA Sojky Pelhřimov

1. Čtvrtina: 20:23

2. Čtvrtina: 27:11

3. Čtvrtina: 24:9

4. Čtvrtina: 31:17




V pátek 30.9. Lions odehráli první domácí zápas proti Sojkám Pelhřimov, za které nastupují naši mladíci z akademie.
Vstup do zápasu se nám kvůli našemu přístupu, děravé obraně, zbytečným ztrátám a velké aktivitě Sojek na obou stranách palubovky nepovedl. První čtvrtina se tedy nesla v duchu koš za koš a na tabuli na konci svítilo skóre 20:23 pro Sojky.
Ve druhé čtvrtině nastalo z naší strany zlepšení výkonu. Zhruba v polovině této čtvrtiny jsme si vybudovali náskok deseti bodů. Do šaten odcházeli Lions za třináctibodového vedení 47:34.
Ve třetí čtvrtině náš výkon stále gradoval. Díky lepší rotaci míče a zlepšené obraně jsme se dostali do vedení o 30 bodů. V poslední čtvrtině se náš náskok zvýšil až na 45 bodů. Lions také poprvé v sezóně překonali stobodovou hranici.
Na závěr bychom rádi poděkovali všem fanouškům, kteří nás přišli podpořit a doufáme, že i příští domácí zápas nám vytvoří skvělou atmosféru.

Komentář hráče Štěpána Borovky: “Do zápasu jsme vstoupili ne tak, jak jsme si představovali a bylo to vidět i na skóre a na obrazu naší hry. Po první čtvrtině se náš výkon zlepšil a došli jsme si pro zasloužené vítězství.”


Ohlasy trenérů

Komentář trenéra Juliana Bet’ka: ”Byl to pro mě osobně zvláštní zápas, protože jsem tak trochu fandil každému hráči na hřišti. Jako akademie pracujeme s hráči obou týmu, které proti sobě hrály. Po první, z naší strany prospané čtvrtině, kde nám trochu chybělo obranné nasazení a agresivita v útoku, jsme rozhodli zápas v druhé čtvrtině. Druhá polovina už byla víceméně formalita, kde oba týmy daly příležitost všem hráčům. Atmosféra byla dobrá a věřím, že v průběhu sezóny, budou naši fanoušci pravidelně chodit a bavit se basketem.”

generální partneři

Hlavní partneři