4. kolo, 1. liga, 7. 10. 2022

SP Basket

65:108

vs

vs

GBA LIONS Jindřichův Hradec

1. Čtvrtina: 10:22

2. Čtvrtina: 27:25

3. Čtvrtina: 7:34

4. Čtvrtina: 21:27




Už k třetímu venkovnímu zápasu tuto sezónu Lions odcestovali do pražského věžáku v Žitné ulici, kde sídlí SP Basket. Páteční soupeř má mladý tým a je vedený zkušeným trenérem Pavlem Budínským.

Naši hráči měli utkání od samého začátku pod kontrolou. V první čtvrtině si vybudovali 12ti bodové vedení a SP Basket jim dělal problémy jen na útočném doskoku. Před druhou čtvrtinou svítilo na tabuli skóre 22:10 pro Lions. Zpočátku se nesla ve stejném duchu jako první a dostali jsme se do vedení o 19 bodů. V tu chvílí si SP Basket vzal timeout, po kterém se ovšem obraz hry proměnil. Soupeř nám dal do konce prvního poločasu 5 trojek, především díky ztrátě koncetrace a intenzity v naší obraně. Z 19ti bodového vedení se na chvíli stalo jen 7mi bodové. V poločase se šlo do šaten za stavu 37:47 pro nás.

Na začátku druhého poločasu se ovšem Lions zkoncentrovali a soupeř nedokázal 5 minut skórovat. Naši hráči tím pádem své vedení jen úspěšně navyšovali. Ve třetí čtvrtině dovolili soupeři vsítit jen 7 bodů a sami dali 34 a to zejména díky ziskům v obraně, z kterých plynulo několik rychlých protiútoků a zlepšené střelbě. Prolomili jsme tak naši smůlu z prvního poločasu a zaznamenali 5 trojek. Po konci třetí čtvrtiny bylo skóre 81:44. Ve čtvrté čtvrtině už na nás čekal jen poslední úkol večera, překonat 100 bodovou hranici. To se nám povedlo 2 minuty před koncem utkání, po koši Štěpána Borovky. Do zápasu nastoupili všichni hráči a každý z nich pozitivně přispěl k výhře. Diváci mohli vidět spoustu hezkých akcí a efektivních zakončení.

Za týden se Lions opět představí doma a to proti Basketbal Polabí, kteří jsou spolu s námi, jediným neporaženým týmem naší skupiny. Doufáme, že si opět najdete do naší haly cestu a pomůžete nám připsat si další výhru.

Komentář hráče Lukáše Linharta: “Začátek zápasu nám vyšel a vytvořili jsme si pohodlné vedení. Jediným problémem bylo, že jsme nechali domácím moc útočných doskoků. Ve druhé čtvrtině jsme polevili a nechali SP vrátit do zápasu. Druhou polovinu jsme zapli na plné obrátky a došli si pro přesvědčivé vítězství.”


Ohlasy trenérů

Komentář trenéra Andreje Červenky: “Do utkání se Sokolem Pražským jsme vstupovali s vidinou zápasu proti mladému a agresivnímu týmu, což se na hřišti i potvrdilo. Samozřejmě jsme rádi za výhru, která se ale v určitých fázích utkání nerodila lehce. Potvrdilo se, že dokážeme být velmi nebezpeční a zejména 3. čtvrtina nám vyšla skvěle, hlavně na obranné polovině. Z toho plynula volnost v útoku a naše vysoká úspěšnost za 3 body. Těší nás fakt, že hráči U19 nejen získávají zkušenosti, ale rovněž v každém zápase několik z nich dokáže podpořit hru a svým vstupem na hřiště jí dát jiný rozměr. Skvrnou na utkání je úspěšnost Sokola na útočném doskoku, respektive naše slabá práce na obranném doskoku. Tu jsme částečně vykompenzovali 40ti body z rychlých protiútoků. Ve vyrovnanějším utkání by nás to však mohlo stát dost bodů. Tímto bych chtěl zároveň pozvat diváky na nejbližší domácí zápas a věřím, že díky skvělému startu do soutěže, si najde cestu do sportovní haly v Jindřichově Hradci co nejvíce lidí.”

generální partneři

Hlavní partneři