5. kolo, 1. liga, 14. 10. 2022

GBA LIONS Jindřichův Hradec

81:72

vs

vs

Basketbal Polabí

1. Čtvrtina: 16:23

2. Čtvrtina: 20:11

3. Čtvrtina: 22:19

4. Čtvrtina: 23:19




Ve druhém domácím zápase jsem přivítali Basketbal Polabí, který se nachází v horních patrech tabulky, a tak domácí nečekalo nic lehkého. Lions se vstup do zápasu nepovedl, v útoku nebyli schopni proměnit volné střely, které si vytvořili a v obraně byli nedůrazní. Díky těmto aspektům, se dokázalo dostat Polabí během první čtvrtiny do 9ti bodového vedení. Po první čtvrtině domácí zaostávali o 7 bodů. Hned na začátku druhé části dokázali Lions proměnit několik střel a zastavit hostující tým v obraně, díky čemu bylo rázem skóre vyrovnané. Po zbytek druhé čtvrtiny si ani jeden tým nevytvořil nějaké větší vedení, a tak se o poločase odcházelo do šaten za stavu 36:34 pro domácí.


Na začátku druhého poločasu si Lions dokázali vytvořit 6ti bodové vedení, které ale za několik okamžiků ztratili. Třetí čtvrtina se tedy nesla v duchu té druhé, kdy až na konci se podařilo domácím vytvořit 5ti bodový náskok. V první polovině posledního dějství jsme mohli vidět zlepšenou obranu Lions, díky které si vytvořili do koncovky pohodlné 16ti bodové vedení. V závěru se Polabí snažilo zrychlenou hrou s výsledkem ještě něco udělat, ale domácí dovedli zápas do vítězného konce. Zápas moc basketbalové krásy nenabídl a bylo to spíše vybojované vítězství. Za zmínku však stojí výkon Marka Welsche, který svými 26 body táhl tým. Děkujeme všem divákům jak v hale, tak i u TVCOM. Moc si vážíme vaší přízně.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra Andreje Červenky: “Na konci dne se vítězství počítá a jsme za něj rádi. Moc děkujeme našim fanouškům, že nás přišli podpořit. Někdy se nám nedařila střelba, ale místy jsme to nahradili bojovností na obou stranách hřiště. Večer, kdy se nedaří a dokážeme vyhrát, je pro nás dobrý večer. Víme, a zápas nám ukázal, že máme před sebou velmi mnoho práce.”

generální partneři

Hlavní partneři