8. kolo, 1. liga, 4. 11. 2022

BK Levharti Chomutov

97:100pr

vs

vs

GBA LIONS Jindřichův Hradec

1. Čtvrtina: 27:20

2. Čtvrtina: 16:32

3. Čtvrtina: 24:15

4. Čtvrtina: 19:19

Prodloužení: 11:14




Začátek zápasu byl z naší strany trochu nervózní a plný nepřesností. Nebyli jsme schopni zastavit domácí od skórování zpod koše a v útoku jsme dost často házeli míče přímo protihráči do rukou. Celou první čtvrtinu jsme zaostávali a na jejím konci se Levhartům podařilo odskočit na 10 bodů. Naštěstí pro nás se to ještě s klaksonem podařilo zkorigovat Filipu Novotnému střelou z půlky hřiště.


Do druhé čtvrtiny jsme vtrhli jako vítr, donutili domácí ke dvěma ztrátám, sami dali 7 rychlých bodů a dotlačili tím Levharty k timeoutu. Poté jsme si dokázali několikrát vytvořit 5-6 bodový náskok, zejména díky zlepšené obraně a eliminaci ztrát v útoku. Vždy jsme však vrátili domácí zpět do hry kvůli našim vlastním chybám. Až na konci prvního poločasu se nám podařilo výrazněji odskočit a tak se šlo do šaten za stavu 52:43 pro Lions.

Po dvou minutách druhého poločasu jsme se dostali do 13ti bodového vedení, a začali jsme si myslet, že už tento zápas v klidu dotáhneme do vítězného konce. Domácí však byli proti a díky naší zbrklosti v útoku a děravé obraně se Levharti dostali po sedmi a půl minutách do vedení. Od tohoto okamžiku už to byla přetahovaná o každý bod. Na konci třetí čtvrtiny byl zápas vyrovnaný 67:67. Čtvrtá čtvrtina se nesla ve stejném duchu jako konec třetí a žádný tým se nedostal do více jak čtyř bodového vedení. Na konci základní hrací doby jsme mohli vidět hromadu trestných hodů. 19 vteřin před koncem dostali Levharti šanci obrátit skóre na jejich stranu díky dvěma šestkám Písaříka, který naštěstí proměnil jen první. K potenciální vítězné střele se tedy dostali Lions, ale Filip Novotný svůj pokus neproměnil a tak zápas dospěl do prodloužení. Zde už mohlo z naší strany zasáhnout jen 6 hráčů, když se na konci čtvrté čtvrtiny vyfaulovat Borovka a Bzonek. V průběhu prodloužení si opět žádný tým nevytvořil vic než tříbodové vedení. Nám se to podařilo díky proměněné trojce Tomáše Valentýniho. Na druhé straně snížil ze šestek Macháč, ale konečnou podobu výsledku dal Filip Novotný. Po něm následovaly už jen nepřesné šestky nejdříve na straně domácích z rukou Boyka a za nás neproměnil Slowiak. Naštěstí Filip Novotný získal míč v obraně a tak se Levharti ani nedostali k pomyslné vyrovnávací střele. Tím pádem si Lions vezli osmou výhru sezóny, o kterou se museli skutečně poprat a každý hráč si zaslouží pochvalu.


Komentář hráče Roberta Bzonka: “Z Chomutova si odvážíme velmi cenné vítězství. Soupeř nám nedal nic zadarmo, přestože z pohledu tabulky jsme byli v roli jasného favorita. Chomutovští borci nám nedali vydechnout, a tak se zápas dostal až do prodloužení. Celé utkání bylo velice fyzické a já jsem rád, že jsme to jako jeden tým dokázali dotáhnout do vítězného konce, i přes velkou absenci.”


generální partneři

Hlavní partneři