5. kolo, 1. liga, 13. 10. 2023

BK Levharti Chomutov

83:91

vs

vs

GBA LIONS Jindřichův Hradec


Komentář trenéra k zápasu v Chomutově


Zápas v Chomutově se pro nás dlouho nevyvíjel dobře, přesto jsme ale znovu dokázali skóre zvrátit a zvítězit. Komentář k zápasu přidává trenér Andrej Červenka

Vstup do utkání s Chomutovem nám vůbec nevyšel. Hrálo se rychle, což jsme chtěli, ale nedařilo se nám proměňovat střely, hlavně z dálky. Navíc jsme se trápili u trestných hodů, ke kterým jsme se dostali v průběhu zápasu asi 40x, ale ta úspěšnost byla velmi mizerná. Naopak Chomutov začal utkání velmi dobře, hráči se trefovali z dálky a jejich fyzičnost nám dělala obrovské problémy po celých 40 minut.

Už po několikáté v sezóně se stalo, že ten úvod utkání nebyl dobrý. Doteď jsme na to dokázali hodně rychle reagovat, ale včera se tým nastartoval až ke konci třetí čtvrtiny, kdy vnesl do zápasu velmi dobrou energii z lavičky Tomáš Grunt a jakoby nastartoval tým za vítězstvím. Do té doby vynikajícího Boyka dokázal zkrotit a zpomalit Ondra Plášil, jehož vstup do utkání měl také pozitivní efekt.

Hráči si splnili svoje povinnosti, ale očekáváme od nich víc, hlavně co se týče práce na doskoku v obraně. Do nejbližších utkání musíme zapracovat opět na fyzičnosti, práci na doskoku a určitě i zlepšit souhru na obou polovinách hřiště, tak abychom to utkání nezvraceli buď ve třetí, nebo čtvrté čtvrtině, ale byli jsme schopni ho "kontrolovat" v průběhu celých 40 minut.

Navzdory tomu, že hra 3 čtvrtiny nevypadala tak, jak si představujeme, úspěšnost střelby z pole a taky potažmo z trestných hodů byla nízká, tým ukázal znovu charakter a že bojuje za každých okolností a za každého stavu. Odměnou nám je vítězství, které nás ale stálo hodně sil.


generální partneři

Hlavní partneři