5. 12. 2023
Klub
Redakce

Vánoční dárky všem dětem

​I v letošním roce vám představujeme projekt „Vánoční dárky všem dětem“, na kterém spolupracuje organizace Otevřená OKNA, z.ú. s GBA Lions Jindřichův Hradec za mediální podpory Rádia Česká Kanada.

V rámci tohoto projektu mají posluchači Rádia Česká Kanada, basketbalisté z GBA Lions a jejich fanoušci, stejně jako širší veřejnost, možnost zapojit se do sbírky dárků pro děti. Otevřená OKNA, z. ú. jsou v tomto projektu garantem, že nakoupené dárky dostanou k Vánocům děti žijící v pěstounské péči nebo děti ze sociálně znevýhodněných rodin, se kterými organizace v rámci své činnosti pracuje.

Zájemci o zapojení se do této sbírky mohou zakoupené dárky přinést na poslední letošní domácí zápas GBA Lions, který se uskuteční v neděli 10. prosince od 16 hodin, přímo do Fanshopu ve sportovní hale v Jindřichově Hradci. Dalším možným termínem bude případně také finálový den mládežnického turnaje Young Guns 2023 v neděli 17. 12.

Bc. Martina Holická, sociální pracovnice Centra pro rodinu Okénko, přidává podrobnosti a tipy na dárky:

"Pokud jde o to, kterým dětem budeme dárky dávat, můžeme říct, že se jedná o děti z pěstounských rodin a sociálně slabých rodin, o které se staráme v rámci činnosti našeho Centra pro rodinu. Kdybyste si nebyli jistí, jaké dárky vlastně kupovat, tak můžu jen přiblížit, že máme aktuálně v rodinách nejvíce děti ve věkové kategorii 6 - 12 let. Menšinová skupina jsou děti do 2 let nebo děti ve věku 12 - 16 let. Co se týče poměru chlapci/dívky, máme to zhruba stejnoměrně, takže je jedno, zda se budou nakupovat dárky typově se hodící pro chlapce nebo pro dívky. Velmi vděčné a dost neutrální z hlediska pohlaví i věku by mohly být např. společenské hry nebo lego, případně hračky typu auto (či jiný dopravní prostředek), míč, pěkná knížka, pastelky, fixy, omalovánky apod. Společenské hry nemusí nutně znamenat nějakou drahou sadu, stačí třeba pexeso, kvarteto, karty, černý petr, double apod. U dětí jsou oblíbené i různé "blbinky" jako např. přívěsky na klíče, náramky apod. Maličkosti kolikrát potěší víc, než větší hračka."


generální partneři

Hlavní partneři