SF2, 1. liga, 7. 4. 2024

Tuři Svitavy

83:76

vs

vs

GBA LIONS Jindřichův Hradec


Naše cesta končí v semifinále


Druhé utkání semifinále na palubovce svitavských Turů skončilo výhrou domácích, konečné skóre 0:2 na zápasy tedy znamená postup Svitav do finále a náš konec.. K zápasu přidává komentář trenér A týmu Andrej Červenka.

"V první řadě bych chtěl pogratulovat soupeři, ta série se mu opravdu povedla. Možná se ukázala větší zkušenost a chladnokrevnost v koncovkách a zabijácký instinkt.

Co se týče toho druhého utkání.. Navzdory pomalejšímu začátku, kdy nás soupeř trošku překvapil atakováním našeho obranného řešení clony, jsme se velice rychle vrátili zpět do utkání. Určitě jsme v prvním poločase byli lepším týmem. Trošku mrzí to, že v momentech, kdy se nám podařilo třikrát, čtyřikrát v řadě zastavit soupeře a získat míč, udělat dobrou obrannou práci, chyběl nám právě nějaký ten zabijácký instinkt. A místo toho, aby utkání bylo v poločase o 5 bodů, jsme té dobré střelecké formy a agresivního pojetí v první půli úplně nevyužili.

Bohužel, tak jako už poněkolikáté v play-off, se nám nevyhla hluchá chvíle, která přišla v ten nejnevhodnější čas. Zase opět nějakými individuálními chybami jsme dostali soupeře na koně, ten se chytil, na nás spadla deka. Ale kluci znovu ukázali charakter a při timeoutu za stavu 67:66 jsme se cítili sebevědomě do koncovky.

Pak, bohužel pro nás, Pavel Slezák ukázal, že je pořád velkým hráčem a my jsme nebyli schopni ho v té koncovce zastavit. Ať už to byly naše fauly, kdy jsme ho dohromady 9x poslali na čáru trestných hodů při střelbě z tříbodového oblouku, nebo těžká trojka o desku s klaksonem. Jsou to momenty, kvůli kterým děláte sport a, bohužel, my jsme tentokrát byli na opačné straně, než bychom chtěli být.

Nezbývá nám nic než pogratulovat soupeři k opravdu skvělé sérii. Myslím, že obě utkání byla otevřená, nám možná, jak se říká, chybělo i trošku toho sportovního štěstí.

Sezóna pro nás končí, zanalyzujeme si posledni měsíce.. Ale ten mladý tým ukázal v průběhu sezóny hodně velký progres. A bohužel se nám v ten nejdůležitější čas nepodařila naladit ideální forma a končíme už před branami finále, což po skvěle zvládnuté základní části, kterou jsme vyhráli, je určitě zklamání.

Děkujeme všem našim příznivcům a fanouškům, kteří nás chodili podporovat, velmi si toho vážíme. Už teď můžu říct, že uděláme v mezisezónním období všechno, abychom se vrátili ještě silnější."


generální partneři

Hlavní partneři